5 Причини, които трябва да отидете в Mudgee Ideal сега

от време на време, че намирате място, което е много по -добро, отколкото сте мислили, че ще бъде. Mudgee със сигурност е едно от тези места. Всъщност е толкова хубаво, сега трябва да отидете там идеално и ще ви кажа защо …

Mudgee е тихо малко градче на около 3 ½ часа северозападно от Сидни. Всъщност не е по пътя към никъде и всъщност нищо не е на път. 9 000 странни души наричат ​​Mudgee Home, а най-близкият град-Dubbo-е на повече от час и половина. И така, защо бихте живеели там?

За начало гледките са невероятни. Ролките хълмове и ескарпменти, земеделски земи и гроздови лози са навсякъде, където изглеждате … и именно фермите и лозите правят това наистина много специално малко градче.

Почти перфектните условия за отглеждане на храна и грозде превърнаха това мъничко градче в мека на Foodie. Чрез внимателно саморекламиране и произход, калките (не мисля, че това е правилно) са направили дома си много желано място за разглеждане-може би дори да стъпите.

С над 45 врати на избите, които в момента работят, Mudgee има изключителна индустрия за бяло вина. В Австралия има най -старите гроздови лози на Шардоне и е дом на Рот – бял бар за вино с най -дългия лиценз за алкохол в страната (от 1923 г.).

Но освен всички тези общи изявления, за какво е спешността?

5 причини, поради които трябва незабавно да отидете в Mudgee

1. Вземете доза приятелски настроени във вас

Всички (и аз посочвам всички) е изключително приятелски, ценни и доволни от своя град. Mudgee прави места като Hunter Valley и Barossa Valley се чувстват като зони на войната! И в сравнение с Mudgee, Сидни е зомби апокалипсис!

Сериозен съм. Проверихме вратата на избата на Логан Вина в първия ни ден. По -късно видяхме дамата, която ни сервира на вечеря същата вечер. Далеч не да ни игнорира, както вероятно бих, тя дойде и ни говори! Те са толкова приятелски настроени и това, което прави разликата: те са истински в това.

Върнахме се от Mudgee, чувствайки се толкова оптимистично и знам, че не беше само заради страхотната храна и напитки. Цялата тази позитивност се разтрива върху вас, знаете ли.

2. Аромати на Mudgee

Ароматите на Mudgee* е голям луд уличен фестивал, започващ в 16:00 събота, 27 септември, идеал в средата на центъра на Мъжи. Столовете и масите са поставени идеални на главната улица, където посетителите и местните жители могат да пробват местното храни и бялото вино в тази специална обстановка. Не се притеснявайте, те затварят пътя към движението!

3. Местната конкуренция на плочите

Местната чиния* е ежегодно състезание, където различни ресторанти и винарни около Mudgee се състезават, за да видят кой може да произведе най -вкусната, изискана храна за храна. Конкурсът показва уменията на всяко заведение, но и уменията на местните доказани.

Той също така задава предизвикателство и да ги изядете всички!

Местната плоча работи до 6 октомври.

4. Пазарите на фермерите

Пазарите на фермерите на Mudgee се случват ежемесечно едновременно с редовните седмични пазари (които не са толкова зрелищни).

В най -истинския смисъл на името си пазарите на фермерите имат значително разнообразие от различни продукти за продажба, всички продадени от тези, които отглеждат, събират и създават. Автентичността на пазара се регулира от строгата уговорка, която трябва да включва само местна продукция.

Следващите пазари на земеделски производители са на 20 септември, след това 4 октомври и след това 3 -та събота на всеки месец. 8.30 ч. – 12.30 ч. Католическата църква на Сейнт Мария.

5. Бебешки животни навсякъде!

Това е пролетта в Mudgee, която показва, че полетата са пълни с подскачащи агнета, газирани телета и много сладки Джоуи. Докато се приближихме до нашето настаняване – къщата за гости на Mudgee Homestead – имаше много кенгуру с техните Джойс, стоящи там, вперил поглед в нас. Г -жа Романс беше изумена: „Статуи ли са?“ тя попита. Благослови я. Тя стана много екстатична, когато Джоуи се качи в торбичката на майка си!

Затова вземете кънките си на Mudge, преди всички тези фантастични неща да спрат до следващата година. Наистина не е толкова далеч, за да шофирате от Сидни и има само един наистина скучен път, който трябва да шофирате между Блаксленд и Източен Крик. Толкова си заслужава!

Били ли сте някога в Mudgee? Откъде е вашето много обичано бяло вино? Г -жа Романс каза „Бъги“ онзи ден – мислех, че казва „Мъдж“, но имала настинка – това смешно ли е? Кажете ни в коментарите!

Изображения от г -жа романтика.
* Част от фестивала на бялото вино и храните на Mudgee, който работи на 12 септември – 6 октомври 2014 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Как да направите прости 2-изглаждащ се наан хляб
Next post Как да запазите балончетата си – Coravin Sparkling