9 прости пътувания през уикенда в Сидни за очарователно бягство

, избягащи от Сидни, може да се шум като необичайно желание – тя е толкова великолепен град. Въпреки това, както навсякъде, изискването да се измъкнете от всичко все още е налице. Точно тук са нашите топ 9 прости бягства на Сидни уикенд.

Кристина, както и харесвам пътуване. Харесваме и Сидни, но за щастие двамата не трябва да бъдат взаимно изключващи се. Съществуват дестинации точно нагоре от пристанищния град, който ни примамва редовно от всеки ден.

Така че, ако търсите някъде, за да се измъкнете от забързания живот на най -значимия град на Австралия или ако просто искате да видите малко повече от Нов Южен Уелс, тук са нашите основни предложения, които няма да ви отведат Живот, за да стигнете.

9 прости силни бягства в Сидни

1. Bundeena: плажове, национални паркове, както и много пространство

55 км – 1 час 20 минути от Сидни

Кредит: Андрю Бестън
Този малко известен скъпоценен камък на Юга в Сидни е трябва, ако сте в Сидни за лятото. Шофирането там е великолепно с Кралския национален парк. Или можете да хванете ферибота от Cronulla.

Това е изключително охладено малко градче. Битната низ от магазини, както и кафенета има всичко, от което се изисква да се запасите за уикенд.

В Бундеена има два плажа. Посетителите всички се отправят към първичния плаж близо до града, но вкарайте зона зад ъгъла на плажа Jibbons, както и ще се включите с местните жители. Като алтернатива, има и сърф плажове още по -кръгли, забележителни бушъри, както и някои интересно местно изкуство в близост.

Кредит: Ken K
2. Pearl Beach: Животът на плажа, както и мира

90 км – 1 час 30 минути от Сидни

Кредит: Питър Гаутроп
Секретиран в южния край на централния бряг, Pearl Beach е още едно фантастично предградие на плажа, за което не се разбира много.

Тук има страхотни оферти на BNB, няколко магазина на брега на плажа – един от които се оказва доста страхотно кафе, както и след това на програмата, на плажа има перли. Ако сте след очарователна вечеря някъде хубаво, това е мястото.

Ето какво преди това заявихме за перлите на плажа.

Кредит: Питър Гаутроп
3. Сини планини: надморска височина без отношение.

115 км – 1 час 40 минути от Сидни

Насочвайки се на запад от Сидни, добре познатите Сини планини има толкова много да предложат, че е трудно да се разбере откъде да започне.

Това е малкото малко от фантастичното разделително разнообразие, което управлява целия метод по източното крайбрежие на Австралия.

В този регион има толкова много за изпълнение – независимо дали става въпрос за отстъпление на зимния сезон в доста град Лера, инспектиране на Katoomba, както и проверяване на триковете в градовете отвъд, изисканото хранене с гледка към ехо или излизане, както и, както и, както и да се измъкнете, както и да се измъкнете, както и да се измъкнете, както и да се измъкнете, както и да се измъкнете, както и да се измъкнете, както и да се измъкнете, както и да се измъкнете, както и да се измъкнете, както и да се измъкнете, както и да се измъкнете, както за изгледи над долините.

Нашето най -добро предложение за отсядане на местата ще бъде Mountain Retreat Parklands.

4. Долината на кенгуру: Върнете се към природата

155 км – 2 часа 20 минути от Сидни

Това беше дестинацията на едно от нашите изключително първи пътни пътувания заедно. Само на няколко часа южно от Сидни, долината на Кенгуру се чувства, че сте много още повече от огромния дим.

Вие със сигурност сте в долина, въпреки че тук има много повече утроби, както и Wallabies, отколкото кенгуру. Направихме зона и ехидна точно тук.

Реката, която се движи с долината (река Кенгуру в действителност), храни дърветата, както и с растения, за да направи това великолепен екологичен оазис в страната Нов Южен Уелс. Битовият град точно тук е изключително причудлив – кръчмата, както и пайовете си заслужават сами.

Също така не сте далеч от няколко от многото великолепни плажове на Нов Южен Уелс.

5. Hunter Valley: Червено вино за победата

160 км – 2 часа от Сидни

Премиерният регион на Червено вино на Нов Южен Уелс, ловецът-северозападно от Сидни-е пълен с фантастични семейни винарни, които си струва да се посети. Нашите предпочитани са вина Скарбъро за своето изключително шардоне, както и Pinot Noir – както и тяхното гостоприемство, разбира се!

Скарбъроузът също ни предостави фантастични предложения за други винарни, общи за ловеца.

Има някои изключителни места, които да останат в тази грандиозна част на страната. Ние наистина се зарадвахме в нашето време в хотел Spicers Vineyards Estate в Поколбин, но за великолепно лично бягство от вила, проверете нашата оценка, както и видео ръководство на Aldora Cottage също в Поколбин.

Що се отнася до вечерята, ресторант Botanica е отличен, но Esca – част от изходната врата на избата на Bimbadgen Winery – е невероятно!

Ако искате да разберете много повече за това, което можете да изпълните в долината на Хънтър, проверете нашето върховно преживяване на долината на Хънтър!

6. Hyams Beach: Най -белият пясък в света

190 км – 3 часа от Сидни

Част от Shoalhaven, както и залива Jervis, Hyams Beach е добре известен с това, че има най-белия пясък в света. Дори е в Книгата на записите на Гинес!

Това малко морски село е идеалната зона, за да се измъкне от всичко това. Гмулорхелът, както и риболовът тук са отлични, както и има многоs на места за отсядане.

Що се отнася до храната, няма толкова много места в плажа Hyams, освен магазина, както и в кафене, но Jervis Bay точно зад ъгъла има каквото и да е от риба, както и чипс, както и кръчми до ресторанти, както и бистро.

Но бързо шофиране на юг ще ви накара в Mollymook. Там ще откриете известния Рик Щайн на Bannisters, в допълнение към избора на избори за хранене в Милтън, както и околните градове.

7. Порт Стивънс: Отвиване на плажния град.

210 км – 2 часа 30 минути от Сидни

Отдавна ходим в Порт Стивънс, както и все още ни харесва. В съседство с долината на Хънтър, както и на Нюкасъл, този крайбрежен квартал е къща на някои фантастични битови регионални тайни.

Марината в залива Нелсън е огромната карта за теглене с големи оферти от места за ядене, както и пиене, както и по същия начин, както и круизите за гледане на делфини отиват оттук. Има също така пристанището на банистерите Stephens, който осигурява страхотна храна, както и пие най -добре в близост до пристанището.

Също така харесваме да отидем още малко около залива към Корлет. Точно тук плажовете обикновено са по-тихи, както и плажът Bagnalls е един от изключително малкото плажове, подходящи за кучета.

Има и вкусно греховните чипове, както и сос в магазина на Corlette! Още по -малко, има пивоварната на Мъри за асо бира, както и отличен бургер.

Вижте другите ни истории, както и ръководства за Порт Стивънс тук.

8. Оранжево: Селски град с цялата храна!

255 км – 3 часа 40 минути от Сидни

Някога защото нашият приятел се прехвърли в Оранжев, западно от Сидни, както и в Сините планини, ние обичаме да ходим в този разрастващ се провинциален град колкото е възможно повече.

Има няколко места, които да останете точно тук – особено на Airbnb или Stayz – колкото и да е истинска шапка от места, на които да се ядете. Проверете нашето важно ръководство за оранжево, както и нашето ръководство за вихрушка до оранжево за много повече подробности.

И ако искате някъде наистина различно, ние абсолютно харесахме нашия неделен брънч в Стария манастир.

Що се отнася до баровете, не можем да предложим бара и кухнята на Пърси достатъчно, както и барът на Red Wine Union Bank е регионална институция.

Най -хубавото е, че има някои изключителни винарни в Orange. Точно тук са нашите топ 7.

9. Mudgee: Най -приятелското местоположение на земята

270 км – 3 часа 45 минути от Сидни

Mudgee е един от онези градове – на около 90 км северно от оранжевото – това ви кара да се запитате защо всички са толкова хубави. Започнах да ставам доста подозрителен, докато бяхме там, тъй като всички бяха просто толкова кървави приятелски настроени.

Може би това е от забележителната храна на Mudgee, както и на вино, както и няколко от най -великолепните австралийски пейзажи, които ще намерите.

Останахме в Mudgee Homestead, докато бяхме там, както и беше абсолютно зашеметяващо. Ако искате да видите кенгуру, това място ги има на предната му морава! Ето много повече за чифлика.

За храна, както и за напитки, Pipeclay Pumphouse са вашите планове за вечеря, както и обядът ви трябва да е в къщата Zin.

И ако е червено вино, което търсите, Mudgee е най -добър. Точно тук са 3 врати на избата Mudgee, които ще харесате.

С толкова много места извън града за посещение, забележително е, че изобщо прекарваме всякакъв вид време в Сидни!

Имате ли предпочитано пътуване извън Сидни? Къде отивате на бягство от всичко това? Кажете ни в коментарите!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Къде да ядете в новия технологичен град на Sunshine Coast-Market Bistro, Maroochydore
Next post Double Bay Eat, Stay, Play – Точно как празник като регионален в Сидни