Как да запазите балончетата си – Coravin Sparkling

Има ли по -голямо бедствие от изсипването на чаша шампанско, само за да откриете, че е излязла от отворена твърде дълго? Ето как работи искрянето на Коравин, за да се бори с това и поддържа балончетата.

Ръцете нагоре, ако някога сте сложили чаена лъжичка в шията на бутилката си с балончета, за да я поддържате газирана. Знам, че сме го направили.

Ето проблема.

Трикът с чаена лъжичка изобщо не работи. Това е мит-освен ако просто не искате добре изрязани чаени лъжички.

И това е проблемът с откриването на шампанско, нали. Наистина трябва да се ангажирате да пиете цялата бутилка почти на едно заседание или поне през следващия ден.

На парти, това обикновено не е притеснение – много повече става въпрос за достатъчно бутилки в къщата! Но какво ще стане, ако са само двама от вас? Или какво да кажем за приготвяне на коктейли от Spritz или други шампанско?

Система за запазване на червено вино Coravin – Поддържане на мехурчетата до месец

Изпитахме искрянето на Коравин в продължение на четири седмици и завършихме със сляпа дегустация. Ето нашето видео за случилото се.

Коравин съществува от доста време. Той започна като система за опазване на червеното вино, която инжектира аргонов газ-същите винари на инертен газ използват в процеса на бутилиране-през корк на не-карбонирани вина едновременно с изсипването.

Това отменя окисляването на червеното вино и го поддържа свеж в буквално години. Можете да прочетете нашия преглед на Coravin 6+ тук.

Но как работи искрянето на Коравин?

Coravin Sparkling не използва Argon. Вместо това използва въглероден диоксид, който все още поддържа червеното вино свежо, но също така поддържа физ в пенливото вино.

Първо изваждате корк от пенливото вино, изсипете това, което искате да пиете, след това закрепете специалната искряща стопер на Coravin върху бутилката и я зареждате с CO2 през еднопосочния клапан на стопана.

Това отново наляга бутилката и поддържа напитката газирана. Освен това намалява окисляването на виното.

Изпитахме искрянето на Коравин с бутилка De Beaurepaire Blanchefleur Blanc de Blanc, искряща от Rylstone близо до Mudgee, NSW, която е интересна винарна сама по себе си.

Той е на сушата с най -сходния тероар ​​и климат на бордо във Франция, отколкото където и да е другаде в Австралия, а нейните вина са единствените, които са получили това признание от френската червено винарско индустрия.

Наистина ли се прави искрянето на Коравин?

След четири седмици това открихме. Можете също да видите нашето видео от този тест тук.

След седмица 1:

Мусът беше също толкова активен и мек, колкото и първия ден, а ароматът всъщност беше акцентиран. За нас това имаше по -добър вкус!

След седмица 2:

Все още няма промяна в това колко газирано беше червеното вино и все още имаше вкус.

След 3 -та седмица:

Ароматите бяха започнали да се изравняват малко и яркостта беше притъпкана. Физът обаче все още беше много там – толкова добър, колкото беше в първия ден.

След 4 -та седмица:

Кристина направи сляп тест с третираното с Коравин червено вино и прясна бутилка.

И двамата ни беше много трудно да разберем разликата първоначално. Мехурчетата от четириседмичната искряща искряща не бяха толкова оживени, колкото свежата бутилка. Що се отнася до аромата, имаше и малко по -замърсяване и загуба на яркост.

Интересното е, че открихме, че оставянето на четириседмичното червено вино в чашата за половин час, окисляването беше много по-забележимо.

Но като цяло искрянето на Коравин работи блестящо. Това ще ви спести пари за пенливи, когато не пиете цялата бутилка или искате да спестите някои за друг ден.

Освен това ви дава тази свобода да имате само една чаша или нахален сприц, когато го харесвате.

Coravin Sparkling Kit

Вашият комплект идва с:

– 1 зарядно устройство Coravin
– 2 Coravin Universal Toppers, които отговарят на всички стандартни бутилки, включително Magnums
– 4 Coravin Pure Sparkling CO2 капсули – Всяка от тях запазва до седем стандартни 750ml бутилки
– 2 торбички с бутилки

Купете си искряне на Coravin тук – AU $ 699,95 RRP

Бяхме надарени искрящите от Кораван като медийна извадка, за да изпитат този преглед, но нашите думи и мнения остават наши собствени.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post 5 Причини, които трябва да отидете в Mudgee Ideal сега
Next post Къде да ядете в новия технологичен град на Sunshine Coast-Market Bistro, Maroochydore