Уплашен от скорбут? Вземете Gimlet!

Стопна в историята, тази смесена напитка е не само над 150 години, тя е отговорна за прякора „Limey“ за англичаните, както и доведе до въвеждането на плодови сърдеи. Също така е кърваво вкусно – обаче това може да е нещо, което да завърши с изключителния джин, който също сме използвали!

Имам предвид още първия път, когато съм пробвал Gimlet. Наистина не ми хареса. Разгледахме кои смесени напитки, които да включим в нашата електронна книга за смесени напитки – най -добрият тип научноизследователска и развойна дейност – както и когато вкусих Gimlet, наистина не ми хареса.

Може би беше, тъй като не използвахме най -добрите измервания или грешен джин или вар сърдечен … Въпреки това наистина няма много да се объркаме с този изключително лесен коктейл.

Г -жа Romance, както и аз просто вярвам, че нашите вкусове са се променили.

Имайте предвид, че джинът, който използвахме този път, е вкусен, както и в крайна сметка беше непосредствен фаворит. Много повече за джина за миг.

Gimlet стартира в Британския флот през 1800 -те. Той се разглежда като най -добрият метод за предлагане на необходимите дажби на витамин С на Гай в морето, за да се избегне скорбут. Джинът скри изключително горчивия аромат на вар.

Името „Gimlet“ вероятно ще намери от задния адмирал сър Томас Дезмънд Gimlette, който е действал като лекар на кораба между 1879-1913 г. Заявява се, че той е този, който е започнал да прилага вар на моряци.

Използването на вар в британския флот започна прякора „Limey“, който северноамериканците все още използват.

Първоначално свежата вар беше използвана, но шотландският предприемач, наречен Lauchlan увеличен произведен вар сърдечен, който се запазва много по -дълго.

Лаймният сърдечен вар все още е предпочитаният компонент в много рецепти за гимлет.

Коктейлът с джин на Gimlet

Ето какво ви трябва:

– 2x джин – Използвахме 28 ° джин от Adelaide Hills Distilling Co

– 1x пресен сок от лайм

– 1x лесен захарен сироп

– Резен вар, за да се гарнира

Ето какво правите:

1. Добавете компонентите към смесен шейкър за напитки върху много лед.

2. Разбъркайте или разклатете добре.

3. Двойно напрежение в купа с шампанско, за да елиминира парченцата вар.

4. Гарнирайте с кора, както и от глътка.

Поради силните аромати в тази напитка, това е типът смесена напитка, която трябва да се отпива, а не да се поглъщат … макар че след първия, това може да се промени!

Джинът, който сме използвали точно тук, работи прекрасно с горчивината на сока от лайм, както и с сладостта на сиропа.

78 ° джин, от дестилерията на Аделаида Хилс, е направен, както и от регионалния лад Саша Лафоргия. Сача в крайна сметка беше дълбоко включен с дестилацията си на джин до момента, в който той дори е развил своя собствена. Това е нещо изключително малко хора – главно, тъй като е толкова кърваво трудно да се направи.

Sacha прави джина си с 12 ботаника – хвойна, кориандър, прясна цитрусова кора (портокал, лимон, както и вар), звезден анасон. Канела, карамфил, индийско орехче, черен пипер, екологичен пипер, както и корен Oris. Той също дестилира всеки поотделно, както и след това ги смесва заедно, за да открие идеалния баланс на ароматите.

Само по себе си 78 ° е свеж, както и плодов с деликатни пиперливи аромати, както и намек за анасон. В Gimlet преминават вар, както и пипер аромати. Това е отличен джин.

О, както и причината за името е, тъй като е на 78 ° C, че алкохолът кипи – неразделна част от приготвянето на джин.

Пробвали ли сте Gimlet? Избирате ли да използвате вар сърдечен или пресен вар, както и захарен сироп? Какъв е вашият предпочитан коктейл с джин? Кажете ни в коментарите!

Изображения на г-жа романтика, използваща камера Olympus OM-D E-M10.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Отмъщение за пътуване с хитове – къде мечтаеш?
Next post Вино с надморска височина-3 австралийски вина от върха на планината