Чианг Май не е за всички.

Adventurous Kate съдържа партньорски връзки. Ако направите покупка с тези връзки, ще направя компенсация без допълнителни разходи за вас. Благодаря!

Споделете в Twitter
Споделям във Фейсбук
Споделете на Pinterest
Споделете по имейл

(Забележка: Тази публикация е написана първоначално през 2011 г., време, когато Чианг Май беше най -известният цифров анклав Nomad в света. Обмислях, че го актуализира за януари 2018 г.)

Не мога да ви кажа точно колко пъти съм чувал някой да казва в миналото: „Всички харесват Чианг Май“. Те говорят за блогърите, предприемачите, както и за заети за работа, които се стичат в този град, за да започнат живот, живеещи по собствени условия. Всеки път ме кара да се измъкна – тъй като не е вярно.

Съдържание

Не всички харесват Чианг Май.
Добри причини за онлайн в Чианг Май
И все пак … не съм по -скоро.
Чианг Май е изолиран.
Чианг Май е далеч от плажовете.
Чианг Май има горящ сезон.
Чианг Май е пълен със странни възрастни мъже.
Чианг Май няма много предимство.
Преди да стъпите към Чианг Май:

Не всички харесват Чианг Май.

Yikes! Някой последно го е заявил.

Мога да разбера защо хората биха повярвали, че всички го харесват. Чианг Май е къща за голяма общност на писателя на блогове за пътуване, както и в резултат на това получава почти универсална похвала. Тези, които го харесват, са изключително гласни да го обичат.

Вярвате ли, че много блогъри, особено нови блогъри, искат да затруднят това? Не съм го направил. През 2010 г. съставих истината си за моя опит в Чианг Май, колкото и да се насочи от решаващия коментар. Все още се чувствах като начинаещ писател на блогове, както и не исках да загубя подкрепата на много по-утвърдени блогъри, обичащи Чианг Май. През 2011 г. съставих първата версия на тази публикация, чувствайки се достатъчно позитивен, за да говоря истинските си чувства.

Сега е 2018. Този сайт е моята печалба на пълен работен ден вече много повече от седем години. Успях дълготрайния, откакто съставих материал, в който вярвах. Както и не позволявам на някой индивид да ме спре да казвам трудни истини, независимо дали публично извиква расистки сътрудник или излага, че най-големият пазарен семинар е вземал пари от правителство на диктатора.

За начало, нека ви кажа всички страхотни неща за Чианг Май.

Добри причини за онлайн в Чианг Май

Евтино е. Докато Тайланд е евтин за начало, Северен Тайланд е най -евтината част. Можете да онлайн в съвременен апартамент или апартамент с мрежа, както и Cord TV за по -малко от 200 USD на месец.

Има страхотни сделки от западните удобства. Мрежата е страхотна, болниците са доста добри, можете да откриете много западни продукти, както и има много западни, както и етнически възможности за храна, включително неуловимата мексиканска храна.

Регионалната храна е фантастична. Чианг Май е един от най -добрите градове за хранителни стоки в Югоизточна Азия (и мой личен предпочитан). Не само, че имате страхотна сцена на улична храна, но и имате достъп до изключителни северни тайландски ястия, както и редица ресторанти с бирманска храна.

Има страхотни културни събития, както и възможности. Ако харесвате фестивали, това е фантастичен град. Songkran очевидно е много по -добър точно тук, отколкото където и да е другаде в страната (макар че не мога да представя нещо много по -добро от Songkran в Банкок!), Както и празникът на Лой Кратонг е допълнен от изданието на Yee Ping Ping. Плюс това, Chiang Mai е перфектна атмосфера за вземане на тайландски класове за готвене, тайландски масажни курсове или продължаване на кратки или дълги походи в околните планини.

Състоянието на времето е по -хладно. Ако топлият Банкок е също много за вас, Чианг Май е в планината, където метеорологичното състояние е много по -поносимо.

Има тонове експатри. Няма да се налага да търсите далеч за емигрантска общност, особено в квартала Nimmanhaeman, както и писателите на блога за пътуване в града имат специална общност.

И все пак … не съм по -скоро.

На хартия Чианг Май изглежда доста дяволски перфектен. Но хартията не беше достатъчна – не усещах магнитното дърпане, че толкова много писатели на блогове за пътуване преди мен се почувствах.

Всеки път, както и тогава виждам пътешественик, който ще тръгне на екскурзия, както и казвам: „Може да остана в Чианг Май, Тайланд, за известно време.“ Без друга причина, освен истината, че страхотните сделки на писателите на блогове за пътуване спират дотук.

Толкова много писатели на блогове са восъчни поетични за Чианг Май, че вярвам, че е време да получите някои редуващи се гледки там. Ето нещата, които не харесват в Чианг Май.

Чианг Май е изолиран.

Искате ли да отидете някъде по -различно? Ще трябва да летите с помощта на Банкок. Или е това, или струва дванадесет часа в автобус или влак, за да стигнете до Банкок. Можете да летите до някои световни градове, като Куала Лумпур, както и до Кунминг, но те са доста ограничени.

Полетите от Chiang Mai могат да бъдат изключително достъпни, – но не всеки има пари да харчи. Големи оферти от хора живеят в Чианг Май, тъй като теnullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Възстановяване на данъци върху летището: Ръководство за това как точно да получите възстановяване на данъка върху пътуването на Филипини
Next post Топ 5 неща за изпълнение в Тулса с младежи