Как да направите прости 2-изглаждащ се наан хляб

подпухнал, хрупкав, дъвчащ Naan е най-добрият съпровод на пикантен индийски празник, който можете да получите. Както и тази проста рецепта за хляб Naan ви позволява да имате този опит в House – няма гигантски тандур или страхотни оферти от компоненти, необходими.

Винаги съм ревнувал от моята половинка Пол. Той, когато ми разказа история за къри, което имаше в северната част на Англия, където индийският ресторант направи гигантски наан.

Наричаха го на Naan Tree, както и то излезе на голяма стойка, както и беше за размера на вашия торс.

Междувременно прекарах часове, както и много (неуспешни) опити, опитвайки се да пресъздам само рутинни размери наан хляб у дома.

Внимателно изработване на тесто, внимателно го управлява, омесва го, почива го, изпече го … само за да разбере като трудни битови кръгли дискове, почти невъзможни. Кристина би се усмихнала, както и смело да откъсне парче, за да има с вечерята си, оставяйки ме да се възприемам да се чудя какво съм направил грешно.

С всички тези поражения именно с известна нервност взех решение да стъпя, когато за пореден път в нарушението на Naan, както и да предоставя нова рецепта, която открих.

И вие разбирате какво?

Този път работи.

Лесна рецепта за хляб без мая

Традиционно наан хлябът се пече в фурна с форма на глина-малко като фурна за пица, което предполагам-където температурите могат да се приготвят около 450 ° C. Това е тандур, поради тази причина това, което осигурява тандури ястия техният специфичен вкус.

Тестото е залепено на покрива на фурната тандур, където се пече доста бързо, както и пада, когато се готви.

За щастие, тази рецепта не се нуждае от тандур или дори рутинна фурна. Открих, че най -добрият избор е газово барбекю, въпреки че моят Cask Iron Skillet също изпълнява фантастична задача.

Ето какво ви трябва:

Прави 2 страхотни размери наан

-1 чаша самонараняване на брашно*
– 1/3 чаша естествен/гръцки стил кисело мляко

Можете да изисквате да добавите тире вода към сместа, ако тя не се държи добре заедно. Зависи точно колко течност е в киселото ви мляко.

За да направите 10 малки наан или пет по -големи, засилете измерванията до:

-3 1/2 чаши самонахранващо брашно*
– 1 1/2 чаши кисело мляко
– 2 с. Л. Вода

Ето какво правите:

1. Смесете киселото мляко (и водата) с брашното, както и интегрирайте с вилица, след това присвийте заедно с ръцете си, за да напишете тесто.

2. Покрийте, както и оставете за около 15-20 минути, за да автолизират-това е процесът на възможност за течности в киселото мляко да се впуснат в брашното, което прави по-гладко, много по-еластично тесто.

Използвам тази техника и в рутинната си рецепта за хляб.

3. Завъртете тестото върху набрашнена повърхност, както и омесете, докато тестото е гладко, както и няма бучки.

4. Разделете на равни парчета, след това се изравнете, разтегнете се, както и оформяте с ръцете си, имайки предвид, че тези хляб ще се издухат, докато се готвят.

5. Загрейте барбекюто, решетката или тиганът си доста високо, след което гответе хлябовете за около 4 минути всяка страна. Поръсете с малко кориандър или сол, както и сервирайте.

*Ако нямате самостоятелно набиране на брашно вкъщи, можете да направите своето, като добавите 2 ч. Л. Бакпулвер към 1 чаша обикновено брашно. Можете също така да добавите 1/4 ч. Л. Сода за хляб/бикарб към сместа за много повече тласък, въпреки че не вярвам, че изисквате това с тази рецепта.

– Можете да добавите допълнителни аромати, както и подправки към вашия наан. Добавянето на семена от кимион, малко гарам масала или някакъв нарязан чесън на стъпка 3 ще осигури вашия хляб допълнителен вкус.

– Намайването или четкането на малко зехтин върху хляба веднага след като се готви, осигурява по -мека, по -богата повърхност, но не е от съществено значение.

Разбира се, тази рецепта няма да ви предостави същите резултати, както ще го направи страхотен индийски ресторант. Те обаче са метод много по -добър от моите ядосани, трудни минали усилия, както и също много по -добри от злополучните сухи реплики, които откривате в супермаркета.

Тези наан хляб вървят наистина добре с неща като нашето хранене Saag Tarka Dhal, която харесвам да правя, тази вкусна Brinjal Bhaji Curry или тази бавно сварена говеждо рецепта Vindaloo.

Тази проста рецепта за хляб Naan беше повлияна от тази, която открихме точно тук, на Littlespicejar.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post 5 неща, за да направите вашето коледно парти най -доброто от сезона
Next post 5 Причини, които трябва да отидете в Mudgee Ideal сега