Посещение на Южна Африка през зимата: струва ли си или не?

Adventurous Kate съдържа партньорски връзки. Ако направите покупка чрез тези връзки, аз ще спечеля комисионна без допълнителни разходи за вас. Благодаря!

Споделете в Twitter
Споделям във Фейсбук
Споделете на Pinterest
Споделете по имейл

„Отиваш в Южна Африка през зимата? Защо?!”

Това беше реакцията на повечето ми приятели от Южна Африка, след като научих за моите планове за пътуване през юли.

Истината, много рядко пътувам през ниския сезон навсякъде; За мен не си струва рискът от лошо време. Но този път не беше само за мен – ставаше дума за моя приятел Бет. Тя е учител и не може да си почива, освен ако не е през лятото. Графикът на Бет е реалността за безброй други инструктори и професионалисти: лято е или нищо.

Като някой, който обикновено предотвратява ниския сезон, аз се изнервях от нашето зимно пътуване – но се оказа по -добре, отколкото можех да си представя! Имахме перфектно време в Йоханесбург и Крюгер, два ясни дни и два дъждовни дни в Кейптаун, както и смесица от слънце и душове в Stellenbosch и Franschhoek.

Зимата не трябва да е лошо време в Южна Африка. Не каквото и да е. Затова реших да се потопя в южноафриканското време и да създам водач, който да ви помогне да планирате зимното си пътуване.

Тук ще профилирам шест от най -популярните южноафрикански дестинации: Йоханесбург, Национален парк Крюгер, Дърбан, Кейптаун, градински маршрут и Стенленбош и Winelands.

(За протокол съм посетил всички тези дестинации 1-3 пъти, но не посещавах Дърбан или градинския маршрут на скорошното ми зимно пътуване; цялата информация тук е извлечена от моя опит, интегриран с интервюта с местни жители, познавам, познавам, познавам, познавам и онлайн изследвания. Средното време идват от Holiday-Weather.com.)

Карта: Geology.com

Зимата на Южна Африка накратко

Това е карта на деветте провинции в Южна Африка, шест от които посетих.

Повечето посетители на Южна Африка се концентрират върху Западния нос (Зеленият регион в долния ляв ъгъл): Това е дом на Кейптаун, околните Winelands (включително Stellenbosch) и по -голямата част от градинския маршрут. Тук зимата в Южна Африка е най -нещастната.

Останалите региони, които покривам, са по -на север и изток: Йоханесбург е в провинция Гаутенг на североизток; Регионът на Големия Крюгер е в източната част на провинциите Лимпопо и Мпумаланга в далечния североизток. Самият Национален парк Крюгер е огромен – това е размерът на Израел или Ню Джърси. Дърбан е на брега на Индийския океан в Квазулу-Натал.

Когато посещавате Южна Африка през зимата, не е нужно да се притеснявате за Snowbanks и виелици. Йоханесбург има подобен климат на Атланта; Дърбан е като Маями; Кейптаун е като Сан Франциско. Тук зимите не са сурови; В планината става само много снежна.

Подобно на много дестинации, цените в Южна Африка попадат в ниския сезон. Южна Африка предлага невероятна стойност на парите за начало, но цените са най -ниски през зимните месеци.

Друг фактор, който трябва да имате предвид, е, че училищните ваканции в Южна Африка се провеждат през месец от юни до юли, което може да направи някои места по -натоварени.

И накрая, зимата означава, че дните са по -къси и слънцето залязва по -рано. Южна Африка е страна, в която трябва да сте малко повече на охрана за безопасността и на много места не е безопасно да сте сами през нощта или дори в късния следобед. Имайте това предвид.

Йоханесбург през зимата: Страхотно!

Без значение кое време на годината посещавате Йоханесбург, вероятно не планирате да прекарате много време навън. Много от атракциите на Йоханесбург, като музея на апартейда и LiLiesleaf, са на закрито или частично на закрито; Дори пещерите Sterkfontein, които са пещери, са вътрешна „дейност на открито“ по дефиниция.

Въпреки това, зимните дни в Йоханесбург са чудесно приятни за това, че сте навън: готино е и се отстранява с много малко валежи. Земята около Йоханесбург става суха и кафява. Известните градски лилави дървета на Джакаранда имат малко да покажат (но за да бъдем справедливи, те наистина цъфтят само от октомври до ноември). Хората се хранят навън през цялата година в Йоханесбург-се отправят към Паркхърст за кафенета на открито.

Средна температура на Йоханесбург, юни-август: висока 61-68 f/16-20 c, ниска 39-45 f/4-7 C.

Средни валежи от Йоханесбург, юни-август: 1-2 см на месец, 1-2 дъждовни дни на месец.

Къде да отседнете в Йоханесбург: 54 в Бат. Един от любимите ми хотели в света в света и единственото място, което обичам да отсядам в Джоург. Тук можете да намерите други хотели в Йоханесбург.

Национален парк Крюгер през зимата: Фантастично!

Зимата всъщност е най -доброто време за посещение на Националния парк Крюгер и неговитеnullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Публикация за гости: Учи на децата да се наслаждават на туризъм
Next post AK Месечна резюме: април 2021 г.