Как да направим GNOCCHI – Рецепта за домакинство на Кристина

Всяка култура има своята версия на кнедли. В Италия това е ньоки. Вкусни възглавници с картофени кнедли в любимия ви сос за макаронени изделия – перфектната духовна храна, както и забавна за приготвяне вкъщи. Ето рецептата за домакинството на Кристина за Nonocchi.

Gnocchi е – както и от известно време е от известно време – видно ядене, което да имате в менютата на ресторантите, независимо дали са италиански или не.

Едно от най -вкусните ястия в ньоки, които бяхме наскоро, беше в разкошен ресторант в Maitland NSW, чийто фокус беше върху използването на регионални местни съставки.

Огромните ньоки, които сервират в Coquun, е възглавница, богата и нежна – каквото искате в ядене, сърцераздирателно като това.

Gnocchi се произнася „n-Yockee“-не „Nocke“, „Ga-Nockee“ или „Gano-Chee“!

Независимо дали е на мода в експертни кухни или не, Gnocchi винаги е участвал със семейството на Кристина. Баща й, който е роден в Триест, Италия, е възпитан с гнойки – макар че може би не е видът, за който сте чували или дори е вероятно да откриете във всеки тип ресторант.

Гноните на Североизточна Италия, както и Словения са наистина големи – с размерите на голфбол. Разбира се, тъй като Gnocchi di Prugne традиционно се пълни с малко копче слива, както и се сервира в канела, както и в сироп за галета … както и често се предлага като основен курс!

Но не се притеснявайте, това не е рецептата, която споделяме с вас днес – въпреки че е вкусна!

За да направите ньоките, които откривате в повечето италиански ресторанти, е доста просто, въпреки че предприема редица стъпки.

Малко е точно как правите Taralli-още едно италианско ястие, но тези закуски, подобни на гевреци, идват от противоположния край на страната в Пулия.

Няма нищо по -скоро като пресни ньоки. Това е много по -добре от средните неща, които купувате в магазините – дори и голям висококачествен деликатес – както и метод по -удовлетворяващ.

Домашна рецепта за ньоки

Тази рецепта прави голямо количество ньоки, така че или я прави гладен, за много хора, или бъдете готови да замразите някои, когато дойде времето.

Ето какво ви трябва

-4 големи картофи-колкото по-добре-около 400 g обикновено брашно или брашно за приготвяне на хляб-2 яйца-сол на вкус, както и за кипене

– По същия начин изисквате картофено понижение, огромен съд, който да вари шпионите, както и голяма повърхност, върху която да работите – в идеалния случай гранит.

Купете по -новата си картоф тук за Австралия или точно тук, в САЩ.

Ето какво правите

По-долу сме предоставили по-задълбочени посоки, но ето техниката накратко:

1. Сварете цели картофи.2. Обелете картофи.3. Оризови картофи.4. добавете яйца.5. Добавете брашно, както и омесете.6. Разточете в наденица, както и нарязани на парчета.7. Сварете парчета, докато плават на повърхността.8. Яжте.

Пълен метод:

1. Почистете картофите, но не ги обелете. Сварете ги старателно в огромен съд с достатъчно добре разположена вода, за да ги покриете. Тест за убождане с дървено шишче. Ако има съпротива в средата, продължете да кипете.

2. Елиминирайте картофите от водата, както и внимателно елиминирайте цялата кожа, докато те все още са горещи, както и ги преминете с картофения по -голям. Колкото по -горещи са картофите на този етап, толкова по -добре. Докато се охлаждат, те в крайна сметка бяха по -зърнести.

3. Ориз на картофите върху работната повърхност, произвеждайки тънък одеяло слой. Картофът трябва да е страхотен сега.

4. Когато всичко е нарязано, счупете две яйца върху „одеялото“ на картофа, както и внимателно ги смесете с вилица.

5. Добавете слой брашно отгоре, след което започнете да наскърбите, както и коленирате сместа заедно с ръцете си. Бавно добавете още брашно, омесвайки през цялото време. Методът е важен тук, тъй като не искате да се справяте и с картофеното тесто много. Колкото по -малко го докосвате, толкова по -леки ще бъдат и по -възглавници, които ще бъдат Gnocchi. От друга страна, брашното трябва да се комбинира добре.

6. Спрете да добавяте брашно, както и да омесете, когато тестото вече не се чувства мокро, не прехвърля дебел слой върху ръцете или пейката, но преди да стане напълно сухо. Нарежете тестото на участъци, както и го разточете в наденица с диаметър около 2 см – или какъвто и размер да искате да бъде вашите ньоки.

7. Нарежете наденицата на тестото на парчета 2 cm-3 cm, както и ги навийте надолу по гърба на вилица, за да осигурите всяко парче ньоки този модел. Моделът има цел: той улавя соса, в който го сервирате.

8. Докато работите, поставете ньоките на едната страна върху добре потопен табла или чиния, както и прах с повече четири, за да ги предотвратите да се слепят заедно.

*** Това е етапът за замразяване на всякакъв тип ньоки за по -късно. Уверете се, че всички ньоки са отделни, както и ги замразяват плоски. Когато са замразени твърди, можете да ги поставите в отделни торбички с цип. Те трябва да запазят няколко месеца. За да ги приготвите, спазвайте следващите стъпки по същия начин. ***

9. Донесете голям съд със солена вода до кипене, както и внимателно намалете около 7-10 наведнъж. Не добавяйте толкова добре много в Wheen или ще страхотен вода и много ще се понижи. Nonocchi ще потъне първо, както и след това магически ще се увеличи обратно, когато са приготвени. Изгребвайте ги веднага щом се увеличат, както и ги поставете на една страна.

10. Когато сте готови да сервирате, добавете ги към любимия си сос, както и се наслаждавайте!

Традиционният сос, който сервира с ньоки, е доматен на базата на домат като обикновен Pomadoro или Putanesca. Можете да добавите месо, както и да направите рагу, да сервирате вашите ньоки в пикантен сос или дори в кремообразен. Това е толкова, колкото и вие.

И ако наистина искате да изтръгнете аромата на соса си, проверете моето оръжие за трикове, за да откриете „Bliss Point“ на вашия сос.

Gnocchi е фантастично нещо, което трябва да направите у дома. Домакинството на Кристина често би правило партиди ньоки заедно, както и тя държи на младежките си спомени да направи това традиционно италианско хранене скъпо за сърцето си.

Имате ли някакъв вид рецепти, които все още правите сега, когато сте използвали, когато сте били дете? Имате ли любима рецепта на базата на картофи? Кажете ни в коментарите!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post 7 Концепции за подаръци за Деня на бащата, в които най -вероятно не сте вярвали
Next post Как да направите най -австралийската закуска на Земята