Пътуващ водач до град Сан Пабло, Лагуна: Разгледайте града на седем езера

от Joy ~ Nostalg в Ортигас, след това до Sta. Роза, Лагуна, пътувахме до Сан Пабло, за да се откажем от бабата на г -жа Кач. Оттам имахме странично пътуване и Лили и видяхме страхотни петна по пътя. Ако искате да прекарате един уикенд далеч от натоварения град и да държите стреса – Сан Пабло, Лагуна е градът!

Сан Пабло е първокласен град в провинция Лагуна в Калабарзон. Известно е, че е „градът на седемте езера“, защото наистина има такива. Те са а именно езера Бунот, Калибато, Мухикап, Палакпакин, Сампалок, Пандин и Ямбо. Преди това беше известен като Сампалок, но беше преименуван на Сан Пабло в чест на Свети Павел от Тива, първият отшелник.

Други статии, които можете да прочетете:

Пътуващ пътеводител до Liliw, Laguna – Roadtrip до столицата на Цинелас на Филипините

15 невероятни места, които ще намерите в провинция Лагуна, Филипини

Запомнящо изживяване – престоя ни в курорта за подхранване на уелнес село в Тагайтай, Филипини

Филипини Вулкани: Списък на невероятни туристически дестинации в страната в страната

15 туристически места в Батангас: Къде да проверите в Батангас, Филипини

Съдържание

Ето забавните неща, които трябва да правите, когато сте в Сан Пабло, Лагуна

1. Обяд в езерото Пандин
2. Разходете се по езерото Сампалок
3. Вижте Mount Banahaw
4. Останете в курорта Villa Escudero
5. Вижте музея на Komiker Komiks
Странично пътуване от Сан Пабло, Лагуналили, Лагуна
Парк Tanaw de Rizal

Примерен маршрут на Сан Пабло, Лагуна
Как да влезем в Сан Пабло, Лагуна?
Къде да ям в Сан Пабло, Лагуна?
Къде да остана?

Ето забавните неща, които трябва да правите, когато сте в Сан Пабло, Лагуна

Вземете автобус, ферибот или влак до най -добрите места в света
,

,

Намерете моите билети за пътуване

1. Обяд в езерото Пандин

Едно от езерата в Сан Пабло е езерото Пандин; близнакът му е Ямбо. И двамата са разделени от ивица земя. Можете да вземете семейството или приятелите си тук, да поплувате и да се насладите на красотата и спокойствието, което природата може да предложи.

Ако ще карате бамбуковия сал, за да сте в центъра на езерото, това ще струва PHP 400,00 на глава. Ако сте по -малко от 4, тогава би било по -скъпо; Той би PHP 500 всеки за 3, PHP 600 за 2. Тя вече включва „Boodle Food“ като Pako салата, скариди, скара на скара и бутилирана вода.

Можете да карате джип тук от магистрала 7/11 за PHP 13.00 или да карате триколка. Това ще бъде 15-20 минути пеша; В случай, че не сте готови за това, тогава карайте мотоциклет за PHP 50.

2. Разходете се по езерото Сампалок

Снимка от Sam Saludo CC BY-ND 2.0
В задната част на кметството на Сан Пабло е най -голямото сред седемте езера, езерото Сампалок. Легендата казва, че е имал просяк, който е искал някакъв тамаринд (Sampaloc), но е бил изгонен от собственика. Това беше фея, прикрита, феята се ядоса, а земята се напука и валеше и се напълни с вода, докато не стане езеро.

Езерото Sampaloc има пешеходна алея, където можете да се насладите на разходки. Наблизо има и рибни химикалки, вили на кокили и ресторанти.

3. Вижте Mount Banahaw

Снимка от Jose Nicdao CC от 2.0
Маунт Банауу не е планина, но е активен вулкан с три пик. Смята се, че Банахоу е „свещена планина“ и се счита за благословена от местните жители. Има пролет и пещера, за които се казва, че „излекува“ хората от болестта или болестта им. Можете да го видите, докато шофирате по Сан Пабло.

4. Останете в курорта Villa Escudero

Снимка от Gary Todd CC0 1.0
Технически това не е в град Сан Пабло, а вече в Тиаонг, Quezon. Все пак, наистина близо до града. Плантациите и курорта Villa Escudero са кокосови плантации, както и туристическа дестинация за местни жители и чужденци. Можете да разгледате музей с антики, гребла на река, да ядете близо до ресторант за водопад и да видите шоу, включващо традиционните танци и музика на Филипин. Има дневни обиколки, както и стаи, в които можете да останете през нощта.

5. Вижте музея на Komiker Komiks

Снимка от музея на Комикер Facebook
Вижте музей, включващ реколта и модерни произведения на филипински художници на комикси. Датира от 40 -те години. Можете да седнете тук и да прочетете комикс или два или повече. Това е курирано от Гери Алангилан, който също е работил с DC и Marvel Comics.

Странично пътуване от Сан Пабло, Лагуна

Можете също да се осмелите отвъд Сан Пабло, Лагуна, ако имате време! Ето места, които можете да прекарате няколко часа на:

Liliw, Laguna

Liliw е столицата на Цинелас на Филипините. Ако искате здрави и удобни за бюджета обувки, можете да го купите тук. Ето по -обширно ръководство за Liliw, Laguna.

Парк Tanaw de Rizal

Изкачете се на Tayak Hills, за да видите парк Tanaw de Rizal. Страхотно място е да имате изглед към град Сан Пабло, както и на планината Банау. Популярната сграда е Ковчегът на Ной. В горната част има и огромен кръст. Това място е модерно по време на Страстната седмица и посетено от поклонници.

Примерен маршрут на Сан Пабло, Лагуна

Събота

Пътуване до Сан Пабло

Музей на Комикер Комикс

Снимка с планината Банахау

Останалата част от деня във Вила Еnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Борба с болестта на движението на пътни пътувания
Next post Проучване на цитати на близнаците от Rail: Решаващи спирки по линията на транзитната линия на метрото