AK Месечна резюме: април 2021 г.

Adventurous Kate се състои от партньорски връзки. Ако направите покупка чрез тези връзки, аз ще спечеля комисионна без допълнителни разходи за вас. Благодаря!

Споделете в Twitter
Споделям във Фейсбук
Споделете на Pinterest
Споделете по имейл

Докоснах се в Бостън в 12:08 ч. На 26 април – и разбрах, че имам време да убия. Близо четири часа преди решаващата ми среща.

Мама ме вдигна на летището. Спряхме в италиански магазин за хранителни стоки в Revere и взехме италиански подводник, нещо, което копнеех от месеци (и нещо, което не можете да намерите извън силно италиано-американските части на САЩ).

Борях се със съня, като бях буден, като се има предвид, че еквивалентът на 21:15 ч. Предната вечер, но трябваше да продължа. Изпих чай и погледнах телевизора, едва успях да следвам шоуто, подготвих часовника да стъпи по -бързо.

Накрая беше време. Прибрахме се до Lynn Tech, сайт за ваксинация, първоначално построен, за да обслужва рисковата общност на Лин, Масачузетс.

Почти всички в моето семейство са живели в Лин в даден момент, а Лин винаги е бил град на имигрантите. Семейството ми бяха имигрантите, френски канадци от Ню Брънсуик, в началото на 1900 -те. Тогава дойдоха руснаци, камбоджани, доминиканци. Днес много новопристигнали имигранти в Лин идват от Гватемала.

И в гимназията на Lynn Tech, където ваксинациите вече са отворени за всички жители на Масачузетс, аз бях заобиколен от хора от всички възрасти, всички размери, всички цветове, хора от цял ​​свят, тук по една причина: да си осигурим другите и себе си .

Проверих температурата си на вратата. Преместих се от бюро на бюро, давайки моето име и информация. „Ето информационен пакет за ваксината Moderna.“ А, така че това бих получил.

Седнах на стола и национален гвардейт в Масачузетс плъзна игла в лявата ми ръка. Моята мама щракна снимка и му благодари за услугата му.

Първа доза.

Началото на края на този кошмар.

Накрая.
Посетени дестинации

Прага, Чешка Република

Лин, Рединг, Линфийлд и Вобърн, Масачузетс

Общуване на 2021 г.!
Акценти

Получаването на ваксината ми за Covid беше далеч и от най -важната точка на месеца. Чарли също получи своя в началото на месеца! Той пътува обратно до Обединеното кралство, за да получи първата си доза Astra-Zeneca; Той ще се върне за втората си доза в края на юни, тъй като британците разработват дозите на разстояние 11 седмици.

Непрекъснато подобряване на условията в Чехия. Имахме грубо време с Covid, с три различни вълни тази есен и зима, но накрая числата се подобряват, като спаднаха до най -ниските си нива, като се има предвид това в края на септември.

Всичко, с изключение на жизненоважни услуги (т.е. супермаркети и potraviny, или най -близкото нещо, което чехите трябва да бодегас) е затворено, като се има предвид, че октомври – с изключение на три прекрасни седмици през декември.

Но с подобряване на условията местата започват да се отварят отново! Върнахме пазарите на фермерите обратно, те завършиха полицейския час в 21:00 и имаше квази законно хранене на открито (т.е. технически не отворени, но те не ви спират, ако седнете на маса с храна за изнасяне и////// или бира).

Получих си чешката резиденция! Това беше съществено начинание през последните шест месеца и по пътя имаше няколко неуспехи, но най -накрая получих моята виза, моментна резиденция и малка чешка паспортна книга. Добре е за пет години – след което мога да кандидатствам за постоянно пребиваване. свещенна крава.

Работих с Expat Zone и ако познавате всеки човек, който се нуждае от чешка виза или лиценз за търговия, трябва да изберете за тях (и да им кажете, че ви е изпратил приключенски Кейт). Не бих мечтал да правя това без агенция. Процесът е грубо, дори и да говорите чешки и той е много повече, отколкото можете да управлявате сами.

Да видя семейството и приятелите си, след като бях далеч толкова дълго. Родителите ми са напълно ваксинирани, както и леля ми и чичо ми – съществено облекчение. И моите приятели Лиза и Алекса и аз се мотаехме на открито, дистанцирани и маскирани – трябва да отпразнуваме рождения ден на Алекса, да се срещнем с новото й кученце и да се мотаем с едно от любимите ми деца, което сега е на две и обича да копае в мръсотията!

Нова фитнес рутина. Наскоро се присъединих към Obé Fitness и наистина ми харесва! Те правят тонове тренировки на живо всеки ден и можете да правите часове по поискване по всяко време. Той има всичко – от сила до йога до пилатес до баре до танци до батут. Особено ми харесва, че имат много часове по танци, тъй като това обикновено е трудно да се намери в други фитнес приложения.

Ако се интересувате от Tryinullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Посещение на Южна Африка през зимата: струва ли си или не?
Next post Пълен списък на препоръчаните бюджетни хотели в Ню Джърси, САЩ