Предсказуемостта е ключът към успешните пътувания със специални нужди

Предсказуемостта е ключът към успеха на всяка домакинска ваканция, а не само за пътуване със специални нужди. При изследване на пътуващите различни: Стратегии за ваканция за родителите на тревожните, негъвкавите, както и невродиверса, това беше най -голямата ми изненада. Предсказуемостта, както и други съвети, които подпомагат специални нужди, пътуващите, могат да успокоят хълцането на пътуванията на всякакъв вид семейство.

Когато планирате пътуване със специални нужди, е важно да подготвите децата за непознатите, както и за непредсказуемото, като им покажете дестинацията си. Снимка от Mojca за Pixabay.
И това е разум. Деца се вкопчват в предсказуемост, както и рутинни. Какво може да бъде по -дрънкащо от пътуването, където каквото и да срещнете, е непознато?

Ключът тогава, за успешни пътувания с всички деца, е да се запознаят непознатите. Това важи особено за тези от аутистичния спектър или с други невидими увреждания, като настроение, както и разстройства на интересите. Планирайте предварително, за да внушите аспекти на познаването, както и предсказуемостта при пътувания с деца. Това може да се постигне по много начини.

Бавно въведете идеята за пътуване

Използването на познати термини като „филийка за пица“, за да се обясни спирането в снега, докато ски помага на децата да се адаптират към непознатите при пътуване. Снимка от Piro for Pixabay.
Никога не „пролет“ ваканция на дете, както и очаквайте да върви добре. Има много методи за бавно въвеждане на идеята за пътуване до дете, което все още не е влязъл от дома.

Закупете или вземете фото книги с участието на предпочитаните герои на вашето дете в ситуации на пътуване. Това помага на децата да се развиват при съществуващи връзки, както и доверие.

Някои възможни книги включват улица „Сезам“ на летището: Книга за дейности (Elmo на Sesame Street в движение), Walt Disney World Experience (Disney Classic) (Little Golden Book), както и Maisy отива в самолет (Maisy Meyly Experiences Книга). Вашият регионален библиотекар може да предложи на другите да помогнат при планирането на пътувания със специални нужди.

Можете също така да визуализирате всеки елемент от ваканция преди време, благодарение на видеоклипове, предлагани в YouTube. Често видеоклиповете се предоставят от самите доставчици на пътувания. Джейсън Адловиц, родител от Н. Чили, Ню Йорк, заявява, че той, както и съпругът си „Обяснете [пътуването предварително на детето им] чрез видеоклипове или снимки с интернет. Нашият опит е, че колкото повече информация е на разположение, толкова по -лесно е преминаването от една дейност към друга. “

Използвайте социални истории, за да въведете пътувания със специални нужди

Използването на социални истории може също да помогне. Социалните истории са консултант по техника за аутизъм Карол Грей, създаден като ангажиращ, както и интерактивен метод за подпомагане на тези, които се справят със спектъра, се справят с нови или проблемни ситуации.

Според вдъхновението на аутизма историята трябва да бъде написана от гледна точка на детето. Тези социални истории включват снимки в допълнение към поне четири вида изречения. Първото са изречения, които включват факти без мнение за това къде се извършват обстоятелствата. На следващо място, изреченията обясняват какво правят [хората на снимките], както и защо може да го правят. Още едно изречение обяснява чувствата, както и мислите на други с някои примери за това как да се справят с обстоятелство или проблем, който може да възникне. Освен това е полезно да имате няколко думи, обикновено съставени от детето, за да се определят личните механизми за справяне с ситуацията.

Можете да откриете редица шаблони, както и примери на уебсайта за аутизъм Speaks, включително един за летенето, произведен във връзка с JetBlue Airways. Можете също така да изтеглите приложение (несвързано с аутизма говори), за да направите свои собствени социални истории, както и да засилите предвидимостта в пътуването. Приложението за създател на социални истории и библиотека, което понастоящем се предлага само за iPad, както и iPhone, ви позволява да композирате, както и да покажете собствените си истории за различни ситуации.

Въведете обстоятелства за пътуване с игра на функция

Въведете нови дейности като къмпинг, за да помогнете на децата да се справят с непредсказуемия характер на пътуванията със специални нужди. Снимка от StocksNap за Pixabay.
Ролевата игра е един метод за репетиция на рокля за пътуване преди време. Джоди Хекман-Калисиоти, специален инструктор по образование, както и експерт по навици от окръг Рокленд, Ню Йорк, е силно вярващ в подпомагането на децата в преживяванията за визуализация на спектъра в неплашителна атмосфера, преди да се появят в истински време. Това е особено важно при пътуването със специални нужди.

„Имам предвид, когато съм работил в социални умения в класните стаи“, заявява г-жа Хекман-Калициоти. „Разбрах, че един от стажантите ми отива в самолет за първи път. Показах снимки на истински самолети, както и обясних функциите на пилоти, стюардеси, пътници, както и ръководители на багаж. След това настроихме пространството като самолет, както и се редувахме, изпълнявайки различни роли. Играхме аnullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post 3 стъпки, които трябва да предприемете, преди вашият тийнейджър да започне шофирането
Next post Пътуващ пътеводител за Абу Даби, ОАЕ [с примерен маршрут]