Как да направите най -австралийската закуска на Земята

Готови ли сте за закуската на Aussie на века? Само ако сте сервирали това в торбичката на кенгуру или балансиран на бумеранг, тази вкусна закуска може да получи много повече австралийци. Това е честна рецепта за Dinkum Rippa!

Когато за първи път се загрижих за Австралия, с нетърпение очаквах да опитам местни деликатеси – кухня, която не можете да намерите никъде другаде по света. За това става въпрос за пътуването, нали? намиране на нещо конкретно за вашата дестинация.

Открих, че месният пай е нещо тук и трябва да призная, че съм малко объркан. Мога да го взема в Англия.

Срещнах г -жа романтика, която ме запозна с нещо, наречено „Fairy Bread“. Бях дори много по -объркан.

Погледнах по -дълбоко в кулинарния лексикон на Aussie и намерих нещо, наречено картофено гребена. Не е лошо, помислих си. Но има ли нещо много повече Aussie?

Избрах да отида Буш.

Дълбоко в сърцето на червения център на нацията, който пътувах, лов за този аромат на Австралия. Вечерях на кенгуру, ему дори плашещата магьосница.

Но доскоро открих, че могъщата Макадамия – най -трудният орех в света – всъщност е родом от Ауси.

Макадамията на Макадамия е родом от Нов Южен Уелс и Куинсланд, а под практически бронепроизводствената си черупка обитава ядрото, толкова вкусно и маслено.

Ето най-новата ни рецепта за умиране, използвайки тази истинска синя гайка в комбинация с друг класически аромат на Aussie: сирене и вегемит.

Множеството австралийска закуска на Земята: Макадамия, Вегемит и Сирене Свистици

Прави 10-12

Ето какво ви трябва

500g силно хляб брашно

1 саше изсушена мая

1 ч. Л. Сол

1 супена лъжица зехтин

325ml топла вода

2-3 TBSP VEGEMITE-или на вкус

2 чаши (125 g) Вкусно сирене, настърган

1 чаша сурови макадамии, грубо нарязани

Ето какво правите

Комбинирайте брашното, маята и солта в голяма купа. Направете кладенец в центъра. Комбинирайте водата и зехтина и изсипете в кладенеца постепенно.

Използвайте нож, за да комбинирате сместа, докато не развие груба топка, след което я обърнете върху леко набрашнена повърхност.

Омесете за 10 минути, добавяйки много повече брашно, ако стане твърде объркано.

Поставете тестото в леко смазана купа, покрийте с пластмасова обвивка или чаена кърпа и го изправете на топло място за около час, докато се удвои по размер.

Пробийте тестото надолу, изключете го и омесете още 5-10 минути. Поставете го обратно в купата, покрийте и означавайте още 30 минути.

Пробийте го отново и използвайте подвижен щифт, за да навиете тестото на квадрат не много повече от 1 см. Колкото по -добре е по -добре, така че след като получите дебелината околодясно, използвайте ръцете си, за да издърпате и опънете тестото във форма.

Разстелете с вегемит върху тестото, след което поръсете със сирене и макадамии.

Разточете тестото на дълъг свитък и нарежете на „монети“ с дебелина много повече от 3-5 см.

Поставете свитъците, изрязани на отрязване на тава за печене, облицована с хартия и печете при 180 ° C за 15-20 минути до златисто.

Насладете се на Billy Tea в вашия замах, докато Dingos вият на Луната, а Фарнси и Барнси изпомпват мелодии на Рипа.

Австралийски макадамия

Обичам да готвя с макадамии – и не само заради техните австралийски корени (извинете каламбура). Те добавят изключителна структура и маслен аромат на ястия като тези бисквитки с макадамия без глутен и тази макадамия Дукха.

И сами по себе си те са една от най -силните закуски, които някога ще намерите. Вижте тези рецепти за бира Macadamia Beer.

За богатство от рецепти за макадамия, истории за историята и произхода на този вкусен местен яд и аборигенското наследство на макадамиите, вижте сайта на австралийската индустрия на Макадамия Австралийско-Макадами.org.

Готвите ли с макадамия ядки? Имате ли предпочитана гайка? Можете ли да обсъдите предполагането на приказен хляб? Кажете ни в коментарите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Как да направим GNOCCHI – Рецепта за домакинство на Кристина
Next post Как да снимате хора, когато пътувате