7 неща за изпълнение в София, България

София. Толкова прекрасно име за подобен прекрасен град, нали? Тъй като финансирането на България, както и най -големият град, също се разбира, че е културата на страната в допълнение към икономически център. Градът също е бил наоколо от векове, датираща от поне 7000 г. пр. Н. Е.

Градът, който е в западната част на страната, подходящо наречен София обикновена, както и е в подножието на планината Витоша. Също така е доста близък до много столици на Балканския полуостров, както и също така служи като порта към Близкия изток, благодарение на идеалното си местоположение.

Ако искате да разберете много повече за София, както и за България като цяло, където ще откриете много завладяващи исторически места, кайми за ски, туристически коловози, както и още, продължете да четете този пост

Съдържание

1. Намерете град София
2. Отидете на седемте езера на Рила
3. Имайте освежаващ ден в водопадите Крушуна
4. Овкусете някаква конвенционална българска храна
5. Проверете манастира Рила, както и църквата Бояна
6. Вижте древните тракийски паметници
7. Направете пътуване около добре познатите пещери на София
8. Открийте квартира в София, България
Къде да отседнете в София, България, за да останете в София, България, ако сте пътешественик по бюджетен план
Къде да отседнете в София, България за домакинства или двойки
Къде да отседнете в София, България, ако искате лукс

често задавани въпроси

1. Намерете град София

Като един от най -старите градове наоколо, София има толкова многобройни магазини за тези, които биха искали да отидат в града. Навсякъде ще откриете паметници, както и руини, датиращи от няколко от най -много империи в историята – от римляните до османците, както и дори на Съветския съюз!

Разгледайте няколко от най -известните места в града като катедралата Александър Невски, която е втората най -значима на Балканския полуостров; Една от най -величествените сгради в България, театър Иван Вазов; Свети Джордж Ротонда, най -старият в града; както и повече.

Предложена обиколка: Някои неща са много по -добре оставени непланирани. Ако искате да видите много повече от София, вместо това се присъединете към напълно безплатно разходка, така че няма да се налага да се притеснявате за нищо.

2. Отидете на седемте езера на Рила

Снимка от M1R0R1M CC BY-SA 2.0
Езерата Рила са няколко от най -забележителните дестинации в Балканския полуостров. Освен че е късметлия за вас, имате възможност да ги видите сами, докато сте в София! Тази атракция е съставена от седем езера, наречени Долното езеро, рибното езеро, близнаците, бъбреците, тройката, окото, както и сълзата.

Предложена обиколка: Уверете се, че планирате това пътуване напред, като резервирате еднодневна екскурзия, която предлага транспорт, както и от вашия хотел за безпроблемно пътуване до тази атракция.

3. Имайте освежаващ ден в водопадите Крушуна

Снимка от Марио Пешев CC BY-ND 2.0
Само няколко часа извън София, в северната централна зона на страната, се намира на националния парк Крушуна, където се намират великолепните водопади. Това е наистина 20-метров каскаден водопад още по-разделен на няколко по-малки по линията. Хората вярват, че неговите топли води могат да помогнат за облекчаване на различни заболявания.

Предложена обиколка: Тази дневна екскурзия не само ще ви отведе, за да видите величествените водопади, но ще ви изминат из град Ловх в допълнение към пещерата Devetaki недалеч от мястото, където е водата.

4. Овкусете някаква конвенционална българска храна

Българската кухня по някакъв начин е представителна за цялата кухня от Източна Европа, тъй като споделя качества с кухнята от съседните страни. Разбира се, че има страхотни висококачествени продукти като основни компоненти за главно свинско месо, както и ястия на базата на пиле. Също така е някои от най-добрите вкусни храни, които някога ще имате в Европа, толкова по-добре се възползвайте от времето, когато сте в София, за да го опитате!

Предложена обиколка: Присъединете се към регионална, както и ги помогнете да намерите най -добрите ястия в града, като ви покажете най -добрите места, за да имате конвенционална храна, както и вино!

5. Проверете манастира Рила, както и църквата Бояна

Вероятно един от акцентите на вашето пътуване до София ще бъде към манастира Рила, обект, изброен от ЮНЕСКО, в рамките на копневите гори на планината Рила. Още един е църквата Бояна, още един паметник, изброен от ЮНЕСКО, отбелязан със своя предродишен чар. Това са чудесни места, които трябва да проверите, докато сте в страната, ако откриете много повече за средновековните времена на София.

Предложена обиколка: Ето достъпния избор за вашата обиколка на църквата на манастира Rila-Boyana. Той дори има свой транспорт!

6. Вижте древните тракийски паметници

Като страна, датираща от векове, не е изненада, че все още има паметници от древните му заселници в България. Отидете в тракийския регион, район, разделен между България, Гърция,както и Турция, за да получите възможността да видите праисторически структури като гробници, както и светилища, които бяха, когато е част от древните цивилизации, които се заселиха в района.

Предложена обиколка: Присъединете се към историческо пътуване, което ще ви отведе до Историческия музей на София, както и след това до Strelcha, където ще отидете в няколко от многото древни структури на България.

7. Направете пътуване около добре познатите пещери на София

Снимка от Борис Йорданов CC от 2.0
Освен древните си съкровища, България също се гордее с завладяващия си природен пейзаж. Разпределете дълго време по време на пътуването си, за да отидете в няколко от многото великолепни пещерни системи в страната, открийте как точно се е използвал от българите, които са се заселили в района през годините. Ще откриете много от тях просто най -добрите извън София.

Предложена обиколка: Можете да се присъедините към малко лично пътуване, което ще ви отведе до три от най-известните пещери в страната-Saeva Dupka, Prohodna, както и Devetashka.

8. Открийте квартира в София, България

Къде да отседнете в София, България

Къде да отседнете в София, България, ако сте пътешественик по бюджетен план

H2O Хостел

Цена: Проверете разходите тук

Часове: настаняване от 14:00

Стил: Модерен

Звезда: 4 звезди

Местоположение: 11 Ulitsa „Iskar“, Centrum, 1000 Sofia, Bulgaria

Резервация: Booking.com, Agoda

Разберете много повече за H2O хостел с отзиви.

Къде да отседнете в София, България за домакинства или двойки

Най -добър хотел Western Art Plaza

Цена: Проверете разходите тук

Часове: настаняване от 14:00

Стил: Модерен

Звезда: 4 звезди

Местоположение: 46 Hristo Belchev Str., Centrum, 1000 Sofia, Bulgaria

Резервация: Booking.com, Agoda

Разберете много повече за най -добрия хотел Western Art Plaza с отзиви.

Къде да отседнете в София, България, ако искате лукс

Хотел София Балкан

Цена: Проверете разходите тук

Часове: настаняване от 14:00

Стил: Модерен

Звезда: 5 звезди

Местоположение: 45, площад Sveta Nedelya, Centrum, 1000 Sofia, Bulgaria

Резервация: Booking.com, Agoda

Разберете много повече за Sofia Hotel Balkan с отзиви.

често задавани въпроси

1. Точно как да получа пътешественик виза до България?

Можете или да получите българска виза (виза с кратък престой/тип C), или да кандидатствате за виза за многократно влизане в Шенген. Въпреки че технически България не е част от Шенгенския регион, тя също приема визата за Шенген като подсказва да влезе в тяхната страна.

2. скъпо ли е да отидете в София, България?

Ще бъдете изумени, когато разберете, че въпреки най -големия основен живот в София, това е доста достъпен град за посещение, при условие че е в Европа! Настаняването е доста достъпно, като някои дори вървят около 20-25 долара на нощ. Храната също е икономична на около 15 долара за 3 хранения на ден, както и размерите на сервиране също са доста страхотни.

Имайте предвид, че те използват българския лев (BGN) като своя валута.

3. София ли е безрисково място за посещение?

София със сигурност е безрискова дестинация, според много туристи, които са били там. Разбира се, все още трябва да вземете предпазни мерки като посетител в страната, но в по-голямата си част пътуванията до града са безгрижни.

4. Точно как да стигна до полет до София, България от Манила?

За да отидете в София, можете да се качите на борда, свързвайки полетите през големи градове като Сингапур, Хонконг, Доха, Истанбул, както и други. Наистина зависи от това кой доставчик решите да изберете, но разбирате, че има тон авиокомпании, които летят, както и от страната на рутинно.

Средно ще ви отнеме около 17 часа, за да стигнете до София от Манила.

5. Кога е най -доброто време да отидете в София, България?

Подобно на много европейски страни, София е в пълен разцвет от около юни до около септември. Следователно, това е най -съвършеното време за посещение. През този сезон метеорологичното състояние обикновено е приятно с изключително ограничено количество валежи.

Вие сте на Pinterest? Закрепете тези!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Фото есе: Болоня през нощта
Next post 10 причини, поради които приключенските пътешественици трябва да използват Polaroid камери