Как да снимате хора, когато пътувате

, че можете да хванете лицата и местата от пътуванията си, е най -добрият сувенир, който можете да донесете вкъщи. Но ако – както бях преди – вие сте малко нервен или несигурен как да снимате хора, когато пътувате, ето нашите предложения, които ще помогнат.

Преди бях твърде нервен, за да снимам хората. Щях предпазливо да стреля на разстояние с дълъг обектив и никога не бих знаел как да техника никого. Имах чувството, че съм пропуснал толкова много възможности за страхотна снимка.

Ученето с Карла Кулсън това лято в Италия беше разкритие. Научих толкова много разглеждане на работата й. Тя кара стрелбата да изглежда без усилие.

Карла има такава топлина и чар, но тя също има много внимателно изработен процес, който е усъвършенствал през годините, за да й помогне да получи изстрела.

Тя сподели с мен някои необикновени прозрения, които също искам да ви покажа. Заедно с други предложения, които научих по пътя, искам да ви покажа как можете да създадете тези връзки и да хванете по -добре спомените си за пътуване.

Как да снимате хора, когато пътувате

1. Винаги техника отпред

Обикновено обичам изненада, но уличната фотография е един път, когато изненадата не е добро нещо. Винаги техника отпред, за да могат да ви видят и те ще бъдат много по -склонни да кажат „да“ на снимка.

Това беше идея, която научих от хората от Ню Йорк. Видях Брандън да описва как – когато вижда някой интересен напред – той винаги обикаля около тях, пресичайки улицата и обратно, за да може първо да осъществи контакт с очите.

2. Изберете внимателно вашата екипировка

Огромна камера може да сплаши хората. Обичам нашите камери Olympus OM-D, тъй като са толкова компактни, но са изключително мощни в същото време. Те имат всяка функция, която искаме.

Често хората смятат, че това са реколта филмови камери. Те могат да бъдат стартер за разговор, който помага на хората да се чувстват много по -удобни и за изстрела.

3. Първо вземете настройките си идеални

Отдръпнете се и наблюдавайте осветлението, преди да се приближите. Настройте първо камерата си, така че да сте готови и просто да се съсредоточите върху темата си.

4. Не става въпрос за това, което казвате

Когато се приближавате към хората да правят снимките си, не става въпрос за това, което казвате; Всичко е за вашите емоции.

Това може да помогне да се има сценарий и някои фрази на местния език, но е много по -важно да отделите спокойна и приятелска енергия.

Усмихвайте се и притиснете до нивото им, ако са по -ниски надолу, седнали или по -къси от вас. Тази непоколебима техника ще ги успокои и те ще бъдат много по -възприемчиви към снимките.

5. Платете им комплимент

Ако не сте сигурни какво да кажете, платете им комплимент. Бъдете истински и кажете нещо мило към тях – може да е за това, което носят или правят това, което ви вдъхнови да направите тяхната снимка.

В Италия винаги можете просто да кажете „Ciao Bello“ или „Ciao Bella“, за да се усмихнете!

6. Не се ужасявайте да ги помолите да се преместят

Ако фонът или светлината не са правилни, можете да помолите темата си да стъпите на по -добро място. Ще бъдете шокирани как много хора биха искали да получите по -добър изстрел – дори тези монахини!

Или ако замръзнат и станат неудобни, помолете ги да продължат с това, което правят, за да можете да хванете много по -откровен изстрел.

В последната снимка на тази история помолих Джузепе и новия му приятел да се обърнат, за да мога да вкарам град Монополи на заден план.

7. Покажете им вашите снимки

Обърнете гърбицата и им покажете екрана си. Усмихнете се и им покажете колко страхотно изглеждат.

8. Кажете благодаря

Потърсете от камерата си и запазете тази връзка с темата си, докато снимате. Кажете благодаря и се усмихнете, дори и да не сте получили изстрела, който сте искали.

9. Оферта за изпращане на отпечатъци

Споделете снимките си с тях. Вземете имейл или адрес и предложете да изпращате отпечатъци, ако смятате, че имате изстрел.

10. Винаги има друга възможност

Може да се почувствате разочаровани, че не сте хванали момента или изражението, което сте искали, но не бъдете трудни за себе си.

Осъзнайте, че моментите се случват навсякъде около вас. Дръжте очите си отворени и ще видите необикновени сцени, които се случват навсякъде около вас.

Няма такова нещо като пропуснат изстрел; Само тренировки работи за този, който искате.

11. Влезте и на снимката!

Тъй като снимките са нашите сувенири, ние обичаме да влизаме и на снимката.

Ние сме транспортирани директно обратно в тези възхитени спомени, когато разгледаме тези снимки по -късно. Това няма да работи във всяка ситуация, но някои от най -големите смях и най -добрите връзки се случват, когато вляза в снимката с човека, когото снимам.

Забележка: Проверете местните обичаи

Изследвайте местните обичаи за вашата дестинация и винаги бъдете уважителни, когато правите снимки на хората.

Ако сте нов за фотографирането на хората, не можем да препоръчаме Puglia достатъчно много като дестинация за начало. Всички бяха толкова приветливи и забавни. Не само се прибрахме с страхотни снимки, но и създадохме и нови приятели.

Джузепе (вляво) и аз разговаряхме, когато той грабна този човек и ме помоли да направя снимка им заедно.Вижте нашия списък с най -добрите места за снимане в Пулия тук.

А за другите ни истории, предложения за пътуване и снимки на Пулия, щракнете тук.

Имате ли удоволствие да правите снимки на хора по време на пътуванията си? Коя е най -добрата дестинация, на която сте били за фотографиране на хора?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Как да направите най -австралийската закуска на Земята
Next post 5 неща, за да направите вашето коледно парти най -доброто от сезона