5 Популярни места за кино, за да проверите в Ню Йорк

Една от причините, поради които Ню Йорк (Ню Йорк) е толкова популярен по целия свят, е, че градът е изобразен в медиите много пъти. Хиляди филми са заснети тук някога, като се има предвид, че индустрията за кино започна. По -долу е даден списък от 5 популярни места за движение, които да проверите в Ню Йорк, които са представени на екрани.

Статуя на свободата

Статуята на свободата е паметник в пристанището на Ню Йорк. Статуята беше подарък от Франция до Съединените щати, превръщайки статуята в глобален символ на свободата. Дизайнът му беше дело на френския художник Фредерик-Аугуст Бартхолди и се превърна в символ на свободата и свободата за милиони хора.

Тази историческа забележителност край бреговете на пристанището в Ню Йорк е изиграла страхотни роли в много холивудски филми. Това беше мястото на кинематографична битка в първия филм за X-Men през 2000 г. Главата му беше изпъстрена и хвърлена към Бродуей от гигантско чудовище в Cloverfield (2008). Тази колосална забележителност е изиграла някои страхотни роли.

Факелът също е изобразен във филма за бедствия, ден след утре (2004), където успя да се изправи пред замръзналите приливни вълни, които опустошават Ню Йорк във филма.

Емпайър Стейт Билдинг

Друго общо разпознаваемо местоположение на кино в Ню Йорк е Empire State Building. Проверката ви в Ню Йорк няма да бъде завършена, ако не се качите на този 102-етажен небостъргач, седнал в Midtown Manhattan и ще получите добра гледка към целия град. Това е едно от най -добрите места за заснемане на холивудските кино, като се има предвид, че 30 -те години на миналия век и е представен в много повече от 200 филми и продукции.

Може би една от най -популярните сцени, заснета тук, е тази в Кинг Конг от филма от 1933 г. Други известни филми, които са представени на Empire State Building, включват Sleepless In Seattle (1993), Elf (2003), Day Independence (1996), Oblivion (2013), Superman II (1980) и афера, която да запомните (1957), наред с други . Като една от известните сгради на силуета на Ню Йорк, той е представен в почти всеки филм, който показва Ню Йорк.

Мостът Бруклин

Ако пътувате с автобус от Бостън до Ню Йорк, тогава никога няма да пропуснете известния 125-годишен Бруклин мост. Това е един от най -популярните мостове в света. През последните години Бруклин Бридж се превърна в гореща точка за различни видове хора и поводи.

Когато се отнася до филмите, много популярният мост в града е почти във всеки един набор от филми на филм, заснет в Ню Йорк. Той е на видно място в много кино, като омагьосано, аз съм легенда, Cloverfield, Godzilla, Deep Impact, Spiderman, Wonderful Four, Sex and the City и много други.

Grand Central Terminal

Въпреки че е разговорно известен като Grand Central Station, този железопътен транспорт, разположен в Midtown Manhattan, е може би най -популярната и сензационна гара в света. Grand Central Houses 44 платформи (което е много повече от всяка станция в света). Но това, което прави този терминал изключително популярен, е нейният красив, сложен интериорен дизайн. Туристите от цял ​​свят се стичат в терминала, само за да видят нейния напълно изработен интериор.

Именно заради зашеметяващата си архитектура и интериорен дизайн Grand Central Terminal е представен в много холивудски фликове, които включват Отмъстители, приятели с предимства, Switch, Men in Black II, Just My Luck, Superman, вземане на Pelham 123 , и царят на рибар, сред другите.

Въздушна гледка към Централния парк в Манхатън, Ню Йорк. Паркът е заобиколен от небостъргачи и тук можете да видите резервоара на Жаклин Кенеди Онасис в центъра на парка.

Централен парк

Поради огромния си размер и удобства, Central Park се превърна в модел за градските паркове по целия свят. Да не говорим, че това е и най -заснетото място в света! От зашеметяващите си пешеходни пътеки, тревисти тревни площи, спортни полета и това съществено езеро, паркът се превърна в оптимално място за заснемане на открито за всякакъв вид кино в Ню Йорк.

Може би една от филмите, които най -добре показват какво може да предложи Central Park, е романтичният комедиен филм за музикална фантазия, омагьосан. Във филма има сцена, където главният герой (изигран от Ейми Адамс) минава през пеенето на парка. Паркът е участвал и в други романтични комедийни филми като HouseMaid в Манхатън и когато Хари се срещна Сали.

Независимо от сезона, Central Park остава висша дестинация за почивка и нито едно пътуване в Ню Йорк няма да бъде пълно, ако не спрете тук!

Окончателни мисли

И така, това са най -популярните места за кино, които можете да проверите, докато сте в Ню Йорк! Вижте тези места, ако искате да преживеете сцените от някои от любимите си холивудски блокбастери.

Свързани

5 трябва да видите New York Landmarksnew York, градът, който никога не спи, еnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post 15 неща, които да изпълнявате в Динард, Франция
Next post Национален паметник на Bandelier: Tsankawi Village Trail