Национален паметник на Bandelier: Tsankawi Village Trail

, обгърнат в Националния паметник на Bandelier и разположен в близост до град Лос Аламос, изпитанието на село Цанкави е приятна опция за посетители, които търсят по -малко структурирана – и потенциално по -малко претъпкано – нататък за оценяване и разбиране на начина на живот на хората от предците на Пуебло. Върнахме се обратно към Санта Фе, след като преживяхме главния парк, спряхме на пътеката на село Цанкави с едва достатъчно време, за да направим пълния контур на 1,5 мили, преди слънцето да бъде залязъл за деня.

Меса пътека с отпадане.

Изисквайки гостите да се изкачат на три дървени стълби и да се ориентират в тесни депресии, носени дълбоко във вулканични туфи, изпитанието на село Цанкави не е възможно за инвалидни колички или колички или някой с ограничена мобилност. Внимавайте за предупрежденията за дневна светлина, тъй като голяма част от похода е на крака от стръмни отпадания (които не бихте искали да се движите в тъмното). Не забравяйте да използвате тоалетните в главата на пътеката и закупете книжка с пътеки за 1 долар; Пътеката не е маркирана, освен двадесет точки на обяснителна справка, съдържащи се в книжката.

Едно от трите дървени стълбища.

Разположен на платото Паджарито, останките от живот от преди шестстотин години са белязани от петроглифи и пиктограми, фрагменти от керамика и кавати (малки помещения, издълбани отстрани на Меса). Книжката с водача ни казва, че Цанкави означава „село между два каньона на буца на остри, кръгли кактуси“.

Когато се приближихме до върха на Меса и зрелищната гледка към планините Джемез, планините Сангре де Кристо и долината на Рио Гранд, забелязахме фрагменти от керамика, облицоващи пътеката. Със средно 15 инча валежи всеки регион, земни буркани бяха използвани за събиране на вода от близък поток за пиене и култивиране на култури от царевица, боб и тиква. Забелязахме голямо разнообразие от „скално изкуство“, издълбано отстрани на скалите. Както можете да видите от тази снимка, слънцето наистина започваше да залязва.

Заслужава да се спомене е идеята да носите по -дълги панталони за тази екскурзия. В края на похода краката ми бяха доста надраскани от продължителни периоди, преминаващи през вулканичния туф. Също така съм доста сигурен, че се сблъсках с някои от „острите, кръгли кактуси“, посочени в определението на думата Цанкави.

Ерозията от хората е основната причина, поради която частите от пътеката са затворени днес. Някои кавати са отворени за изследване, с бележка в книжката на пътеката за пътеки, за да бъдат внимателни и уважителни към тяхната древна история. Един знак за пътека ни напомня: „Тази важна разруха и пещерните стаи в тази околност са защитени за бъдещи научни изследвания. Моля, не направете нищо друго освен снимки и не оставете нищо друго освен песни. ”

Една група изследваше отвъд знаците „Не влизай“, смел ход, който направи някои от нас доста раздразнени и разстроени. Не съм сигурен как да се справя с тази конкретна ситуация след факта, освен да отбележа, че правилата за паркиране са предназначени да запазят всички посетители и да запазят нашите национални паркове и паметници за следващите поколения.

Щастливи пътеки!

Свързани

Национален паметник на Pipestone, когато минава през югозападния ъгъл на Минесота по -рано това лято, безпогрешен кафяв и бял знак, запазен за национални паметници, изскочиха на националния паметник на Pipestone, разположен в град Пипестоун, Националният паметник на Pipestone е мястото, където поколения американски индианци имат Кариран и продължете да кариерата, …
29 август 2014 г. „История и паметници“

Семейни дейности в Sunriver and Bend, Oregonset на източния склон на планинската верига Cascade, High Desert на Централен Орегон е място на сурова, естествена красота, осеяна с дивата природа и обилен отдих. Разделени от петнадесет мили, градовете Sunriver и Bend са популярни целогодишни ваканционни дестинации за семейства, посещаващи региона. Докато върховното …
2 март 2016 г. „Орегон“

Как да изследвате Национални паркове в САЩ: Солидни съвети от подправени блог за семейни пътувания, ако имате планове да посетите един от националните паркове, разпръснати из САЩ, американски самоа или Вирджинските острови, отделете минута, за да сканирате този списък и да видите дали вашият парк ( s) е в списъка. Написано от някои от най -опитните блогъри за семейни пътувания и журналисти от …
3 юли 2015 г. „Национални паркове“

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post 5 Популярни места за кино, за да проверите в Ню Йорк
Next post Портрети на нюйоркчани по време на Eclipse