5 Най -добри неща за правене във Vang Vieng, Laos [с предложени обиколки]

Искате ли да видите красотата на Vang Vieng, Laos? Прочетете нашите идеи по -долу за нещата, които трябва да направите във Vang Vieng с предложени обиколки!

Снимка от BCKFWD на Unsplash
Малък град, разположен точно на север от Виентян. Ванг Виенг е благословен със зашеметяващи варовикови планини и пещери. В този град ще получите шанса да проверите едновременно пещера и лагуна. Със своите зашеметяващи пейзажи той създава добри снимки, перфектни като сувенир. Тази статия ще ви помогне да знаете повече за местата, които можете да проверите във Vang Vieng.

Други статии, които можете да прочетете:

Най -добрата местна храна в Лаос – 10 най -добри традиционни ястия в Лаос, който трябва да опитате

Гранични пресичания и визови изисквания в Лаос – Виетнам през границата на Нам Кан

7 страхотни неща за вършене във Ванг Виенг, Лаос

Пътеводител на Лаос: 25 дневни пътувания, които можете да направите в Лаос

Списък на най -добрите хостели в Лаос

Съдържание

Списък на най -добрите неща за правене във Vang Vieng, Laos1. Tham Phu Kham Cave и Blue Lagoon
2. Светилище на слон Vang Vieng
3. Pha Ngern View Toge
4. Tham Nam (водна пещера)
5. Tham Chang Cave

Къде да отседнете във Vang Vieng, хотел Laosbudget
Луксозен хотел

Как да отида във Vang Vieng от Лондон

Списък на най -добрите неща за правене във Vang Vieng, Laos

1. Пещера на Tham Phu Kham и Blue Lagoon

Ако имате пещера, която да проверите във Vang Vieng, това е всичко! Той е съществен и впечатляващ. Ще имате наистина зашеметяващо изживяване, можете да се удивите и да откриете толкова много неща. Има много възможности за снимки. Междувременно водата в лагуната е кристално чиста, хладна, чиста и изумрудено зелена. Със сигурност задължително място за посещение!

Предложена обиколка: Vang Vieng: Каяк и пещерна тръба с цип линия/синя лагуна

2. Светилище на слон Vang Vieng

Имайте превъзходно посещение, на естествено място, далеч от града. Зашеметяващо място, управлявано от лаоско семейство. Собственикът обича слонове и създаде това място, така че те вече да не се използват за работа и да живеят спокойно. Така че не очаквайте да се возим слонове тук. Но страхотното щастие идва от възможността да се доближи до слоновете, да ходи с тях, да открие невероятните пейзажи, където живеят.

3. Pha Ngern View Toge

Много взискателен път, който се държи в добра форма с въжета, парапети и стълби до първата точка на наблюдение. За втората точка на наблюдение се нуждаете от малко повече умения и постоянство, тъй като има по -малко СПИН като въжета, парапети и др. Носете добри обувки и носете достатъчно вода със себе си. Усилията наистина си заслужават, защото гледката е великолепна.

4. Tham Nam (водна пещера)

Много забавен начин да обиколите пещера. Tham Nam не е далеч от Vang Vieng City. Пещерата и околностите му са предназначени да настанят групи туристи. Той е лесно достъпен само чрез тръби или голям шаман. По време на сезона на дъждовете пещерата е близо, защото водата е толкова висока, че е опасно да опитате тръби.

Предложена обиколка: От Vang Vieng: Tham Xang & Tham Nam с каяк или тръби

5. Tham Chang Cave

Зашеметяваща пещера, до която се осъществява достъп след сто стъпки. Интериорът е добре осветен и подписан. Самата пещера е прекрасна и голяма, оптимална за това, че е невероятна за няколко минути! Външната настройка също си струва разходка.

Къде да отседна във Ванг Виенг, Лаос

Бюджетен хотел

Къща и ресторант за гости и ресторант Soutjai

Soutjai House House & Restaurant е 10-минутна разходка до този храм. Стаите в Soutjai Gueshouse & Restaurant са оборудвани с климатик и собствена баня със съоръжения за душ. Разнообразие от специалитети на тайландска кухня и LAO могат да се насладят на удоволствие в ресторант Soutjai.

Цена: Започва от 11 долара на нощ за конвенционална двойна стая, включва данъци и такси и не се възстановява.

Луксозен хотел

Tmark Resort Vangvieng

Tmark Resort Vangvieng разполага с ресторант, фитнес център, бар и градина във Vang Vieng. Този 5-звезден хотел предлага обслужване на стаи и бизнес център. Стаите за гости са оборудвани с климатик, телевизор с плосък екран със сателитни канали, хладилник, чайник, биде, сешоар и бюро. Гостите в Tmark Resort Vangvieng могат да се насладят на закуска на бюфет.

Цена: Започва от 150 долара на нощ за превъзходна стая с двойни или близнаци, включва данъци и такси, безплатна закуска и предлага безплатно анулиране.

Това са възможните неща, които можете да направите във Vang Vieng, Laos. Така че, ако сте готови да се забавлявате и вълнуващо, знаете какво да правите и къде да отидете! Затова опаковайте нещата си сега и се подгответе за прекрасно приключение във Vang Vieng.

Как да отида във Vang Vieng от Лондон

Във Vang Vieng няма летище. Най -близкият се намира във Виентян.

Via Vietnam Airlines: (Един начин с едно гише)

*От Лондон Хийтроу – Ханой – Виентян

Цена на билета: £ 514.29

*От Виентян до Ванг Виен с автобус

Можете да стигнете до Vang Vieng от Vientiane само с автобус или микробус. Времето за пътуване е около 4 часа.

Можете също така да изберете да пристигнете на летище Луанг Прабанг, тъй като Ванг Виенг се намира между Луанг Прабанг и Виентян. След това карайте и автобус или микробус и времето за пътуванеможе да отнеме около 5 часа.

*Цените подлежат на промяна. Можете да разгледате Skyscanner за повече подробности относно цените на билетите.

За писателя

Здрасти! Аз съм Фатима. Първото ми голямо пътуване беше през 2016 г. в зашеметяващия град Себу. След това се заинтересувах да пътувам. Сега ми е приятно да уча езици и култури на други страни. Целта ми е да проверявам поне една държава годишно и да споделям моя опит с други хора чрез писане или блогове. Изживейте пътуването ми, като ме следвате в Instagram.

Вие сте на Pinterest? Закрепете тези!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post 50 Идеи за пътуване по света за филипинци с по -малко пари
Next post SOTM Tour: Месец петима от дванадесет