50 Идеи за пътуване по света за филипинци с по -малко пари

Винаги се чувствам неудобно да говоря за личните си финанси, но знам, че от млада възраст бях обучен как да печеля и оценявам парите. Много хора искат да пътуват и наскоро разговарях с много хора, които искат да го направят дългосрочно – единствените им реални притеснения: Паспорт и пари от Филипините. Отне ми 4 години работа в Близкия Изток, за да спестя най -накрая 5000 долара (USD), за да започна моето пътуване по света, но много от хората вкъщи се допускат, че когато работите в чужбина, имате тонове пари, но месечните разходи От живота, паричните парични преводи обратно към Филипините и инвестициите абсолютно отнемат всичките ви месечни приходи. (Свързана статия: професия или пътуване, защо не и двете?).

Борд за вулкани в Никарагуа
Вече написах личния си опит от получаването на визи и проверка на държави с безплатни визи, така че знам, че наличието на паспорт на Филипините не трябва да бъде караница, ако искате да пътувате дългосрочно (ето моята история за изживявания на филипински паспорт). Допълнителна идея – ако планирате да пътувате в Латинска Америка, горещо ви предлагам да кандидатствате за виза за почиващите в САЩ, преди да решите да напуснете работата си. Това ще ви спести от много такси за кандидатстване за визи в Централна Америка и кандидатстването за различни визи в чужбина ще ви бъде много по -лесно. (Свързана статия: Ето как можете да получите паспорта си Филипини)

Сега, нека поговорим за частта за парите. За да бъда честен, нямате нужда от много пари, за да започнете – вероятно ще похарчите най -много за полети, но ако решите да пътувате дългосрочно и идвате от Филипините, тогава трябва да го стартирате в Югоизточна Азия Където вече има полети за отстъпки! Нямате нужда от същата сума, която имах, когато започнах да пътувам дългосрочно, познавам някои хора, които започнаха пътуването си само с 1000 USD (Php 40 000).

Дългосрочните пътувания са напълно различни от пътуването през уикенда, първоначалните спестявания са чудесни, за да ви стартират, но големият проблем, с който трябва да се справите, е как да го поддържате и как можете да имате пасивен доход, докато се движите, без да сте счупени. (Свързана статия: Устойчив начин на живот на пътуванията)

Всички обичат да пътуват, но като филипинец във Филипините и с много ниска минимална заплата в сравнение със западняците, ето моите 50 идеи за това как можете да пътувате дългосрочно, ако имате само ограничени спестявания.

Как да покажем английски в Тайланд – земята на усмивките!

Още скоро идват водачи на TEFL скоро!

Съдържание

Спестяване на пари и живот на пътя
Подготовка преди пътуване
Заявления за виза с Паспорт на Филипините
Поддържане на пътувания – инвестирайте във вашите умения
Безопасност на пътя

Спестяване на пари и живот на пътя

Доброволец – Можете да прочетете нашите различни начини да намерите възможности за доброволчество по целия свят тук! Не е нужно да плащате много пари, за да направите това, всъщност трябва да ви помогне да спестите пари!

Запознайте се с роднини или приятели в чужбина – Филипинците са навсякъде! Когато пътувахме в продължение на 2 дни в Сингапур, отседнахме в къщата на моите семейни приятели и роднина, те ни показаха наоколо и дори готвехме ястия за нас!

Ако нямате роднини или приятели, присъединете се към CouchSurfing или различни групи във Facebook, може да успеете да се срещнете с колегите пътешественици, които биха били готови да ви домакинстват по време на вашето посещение! Можете да се присъедините към нашия собствен форум за пътуване с две маймуни!

Гответе собствена храна – Пътувайки в Азия, лесно можете да получите 1 до $ 2 хранения, но ако ще отседнете в хостелите за раници, има безплатни кухни, които можете да използвате за готвене на ястия!

Не купонясвай толкова много! Смешно е, че след като взех решение да пътувам дългосрочно, спрях да пия толкова много в сравнение с по -младите си години. Не искам да губя дни от живота си, за да се закача и това е просто голяма загуба на пари!

Пресечете границите по суша-вземете автобуса или тук-тук. Транспортът за една нощ също е страхотен, може да ви спести пари в нощ на настаняване! Ето нашите преживявания за гранично преминаване в Южна Америка.

Опитайте Hitch Thinging – това ще ви спести пари и е вълнуващо. Ако никога досега не сте го опитвали, разбираемо е да мислите, че е опасно, но в действителност много хора там са добри и просто трябва да използвате здравия си разум. Ако все още не сте сигурни, тогава можете да опитате да се карате споделяне, където хората с автомобили рекламират маршрута, по който ще шофират, и ще се опитате да намерят приятели за пътуване, които да се присъединят към тях и да споделят разходите. Това може да бъде чудесен начин да срещнете готини нови хора и да пътувате в малко допълнителен стил. Вижте онлайн ресурси като RideshareApps.com, които имат изумително количество информация за компаниите за споделяне на езда и доставчици на транспорт, с всички текущи промоции и оферти за Rideshare.

Отидете да потърсите дългосрочни възможности за доброволчество-ако искате да работите във ферма, проверете уплътненията; Ако харесвате хостела за работа или преподаване на английски, проверете работата или helpx

Останете в хостели – резервирайте помещение за общежития и я споделете с други хора. Можете да проверите най -добрия и най -малко скъп хостnullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post 7 турнета, идеални за соло пътешественици в Сидни
Next post 5 Най -добри неща за правене във Vang Vieng, Laos [с предложени обиколки]