Немски пътешественик: Откривайки скритите скъпоценни камъни на Филипините

По време на едногодишно пътуване през Югоизточна Азия, съдбата твърди, че се отнасям до Филипините.

Не е голям план, когато пристигнах, в крайна сметка останах три месеца, най -дългият престой, отколкото в която и да е от другите страни от това пътуване, и дори се върнах отново наскоро. Имах времето на живота си и е безопасно да кажа, че Пинас е моят дом далеч от дома, когато съм в Азия. Това е страната, в която намерих нови приятели, колеги пътешественици и местни жители, страната на множество приключения и страната с вероятно най -приятелските хора, които съм срещал. И на всичкото отгоре той включва някои истински скъпоценни камъни, някои скрили някои много по -достъпни, но всички те са уникално красиви. Елате да погледнете моя фотоалбум и да разгледате някои от тези места с мен.

Други статии, които можете да прочетете:

Най -добрите хостели в Манила, Филипини (цялото метро Манила)

Най -добрите плажни сватбени дестинации във Филипините

Списък на най -добрите хостели в Палаван, Филипини

Филипински скъпоценен камък: Пълно ръководство за Ел Нидо, Палаван

100 семейни дестинации във Филипините – Част 1

Снимка от Диего Алън на Unsplash

Съдържание

Място, което наистина е достойно за името му.
Извисяващи гиганти.
Очарованието на ъндърграунда.
Стъпки на девствен плаж.
Чудеса на Севера.
Намерено спокойствие.
Избягайки от всичко това.
Това оранжево сияние.
Различен вид синьо.
Приятел и помощник.
Блажен уединение.
Вторият ми дом.
Забравен рай.
Презрян акцент.
Добрите времена. Относно автора:
Вие сте на Pinterest? Закрепете тези!

Място, което наистина е достойно за името му.

Остров Камигуин е вулканичен по произход и по този начин много от плажовете му са с черен и сивкав цвят. Но изненада очаква само на няколко километра и кратко пътуване с банка от брега му. Там ще намерите сухопътната маса във формата на подкова с примамливото име на „Уайт остров“. И да, това име е толкова заслужено. Праховният пясък е толкова ярък бял, че блести под слънцето, красиво допълва изумрудените и лазурните сини нюанси на околния океан. Подобно на погребано съкровище, части от голям риф могат да се видят блестящи под кристално чистата вода. Всъщност като огромна пясъчна лента, лицето на Уайт остров непрекъснато се променя с вечния ритъм на приливите и отливите.

Снимка от Аарон Мадулара на Unsplash

Извисяващи гиганти.

Последната ми нощ на остров Камигуин. Лек вечерен бриз галеше кожата ми, докато краката ми потъваха в меката топлина на черния, вулканичен пясък на плажа. Пулсиращи части от тъмносин океан се завъртяха около глезените ми и изтриха отпечатъците, които току -що бях оставил в пясъка. Извисяващи се кокосови дървета, които стояха като изморени гиганти около малкия участък от плажа, нежно се люлееха на вятъра. Захвърлянето на слънцето хвърли златното си блясък последен път, преди да изчезне в тъмната бездна от морето. С финия вкус на сол на устните ми и примигвайки към залеза, разбрах, че трябва да се върна един ден, обратно на острова, роден от огън и чието име звучи като сбогуването „Ела отново“.

Снимка от Дейвид Милмонт на Unsplash

Очарованието на ъндърграунда.

Понякога се налага да отидете под земята, за да намерите различен вид красота. Кое място може да бъде по -добро за това, отколкото едно от новото 7 чудо на природата – подземната река Пуерто Принцеса. Докато тъмнината ни посрещна с отворени обятия, бяхме изумени от това колко цветни беше вътрешната, след като нашите факли осветяват завладяващите образувания вътре в пещерата. Докато гладко гребехме по -дълбоко вътре, бяхме придружени от стада птици, което направи пещерата свой дом. Техните викове, използвани за ориентация, тъй като те ловуваха за насекоми, отекваха далеч в дълбочината. Катедралата като пещерата даде подслон на още един вид. Прилепи … висящи от тавана и се взират във фенерчетата ни … хиляди от тях. Когато излязохме от този друг свят обратно в слънчева светлина, научихме, че е истина: Очарованието се крие под повърхността.

Снимка от Джон Ернандес на Unsplash

Стъпки на девствен плаж.

Всичко, което имахме, беше скърцаща ръчно изтеглена хартиена карта от магазина за наем на мотоциклети. Дестинацията ни беше селото на малките рибари Марцила, където се очакваше да намерим красив и отдалечен плаж, почти никога не ходихме от туристи. Скрита тайна и много подходящо, плажът беше маркиран с X, точно както на антична карта на съкровищата. Но това, което изглеждаше като лесен десетминутен път по крайбрежието, се оказа в безкрайна одисея. Одисея, която ме отведе по навиване, стръмни и прашни коловози и извивка след извивка, по -далеч от безопасното убежище на корона. Но тя се изплати, за да бъде устойчива и да се прокара. В крайна сметка бях възнаграден, като се срещнах с приятелските хора на Барангай Марцила и открих този красив скрит скъпоценен камък на плаж, който може би никой пътешественик никога не е поставил краката си.

Снимка от Аштън Джала Гарсия на Unsplash

Чудеса на Севера.

Има нещо за Севера – нещо вълшебно, нещо мистичноnullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post 10 неща, които открих от моята датска друга половина @littlemisskessa
Next post AK Месечна резюме: септември 2021 г.