Романтика в Ню Йорк – Плаване на река Хъдсън

Възможно е, защото и аз, и госпожа Романс идват от острови, че толкова обичаме Ню Йорк.

Добре, така че нашите острови са малко по -различни от Манхатън, но нека не се хващаме в подробности.

Същественото е, че обичаме Ню Йорк. Прекарахме доста време в разговор за най -добрия начин да видим този град – и има много възможности.

Разхождането по хаотичните улици на Голямата ябълка със сигурност е един от най -добрите начини да видите този забележителен островен град. Няма нищо подобно на това улично ниво в гъвкавото усещане.

Ако искате гледка на птичи поглед, насочете се към един от многобройните туристически небостъргачи. Или ако сте Доналд Тръмп, скочете в хеликоптер и го направете в истински стил!

За нас обаче най -отчетливите гледки към Манхатън бяха от палубата на лодка. Г -жа Romance иска да плава от река Хъдсън от векове. Тя не е моряк, но думите „круиз“, „залез“ и „романтична“ в обстановка като Ню Йорк заредиха въображението си.

Въображението на г -жа Романс не трябваше да бъде разочаровано.

След горещо предложение от Ники от стилизирането на вас, г -жа R резервира залез платно на шхуна Адирондак. Този 80-метров шхуна плава редовно по Хъдсън. Тя държи до 42 гости, така че никога да не се чувствате твърде претъпкани.

Круизът продължава два часа и ви отвежда на юг по предложението на Манхатън и навън, за да разгледате по -отблизо Статуята на свободата и остров Елис. Докато плавахме по реката – Манхатън отляво и Ню Джърси на най -доброто от себе си – пихме в гледките.

Говорейки за пиене, на всеки гост се сервира няколко безплатни напитки по време на круиза. Изберете от местни занаятчийски бири, пенливо червено вино или безалкохолни напитки.

Докато отпивахме на напитките си, ниската сграда на района на месото и Западното село отстъпиха на извисяващите се небостъргачи на района на парите и Уолстрийт. Най -накрая се загрижихме за батерията и края на острова.

Насочихме се към остров Стейтън, преминавайки красивата статуя на свободата.

По времето, когато се обърнахме и тръгнахме на крака си, слънцето беше кацнало на рамото на лейди Либърти, потапяйки се към западния хоризонт.

Остров Елис – исторически много по -съществен, но визуално малко по -малко драматичен – изглеждаше тъмен и индустриален в избледнялата светлина. Чудехме се каквото и да е хората, отнасящи се до Америка през всичките тези години. Търси мечтите им, нов живот, нов свят.

Манхатън изглеждаше забележително, докато се върнем към пристанището. Светлините на Метрополис пробляснаха и блестяха в нощното небе, а безсънният град ни показа ярките си очи.

Пристигнахме обратно в Челси Пиърс с останалата част от вечерта пред нас.

Има и други начини за изследване на Ню Йорк по вода. Фериботът на Стейтън Айлънд, фериботът на кръговата линия … можете дори да каяк, ако искате. Но този плаващ круиз със сигурност е най -добрият начин да видите най -големия град в света.

Резюме:

СЗО?

www.sail-nyc.com

Където?

Schooner Adirondack отплава от Chelsea Piers край West 22nd Street.

Колко?

Цените ще се различават в зависимост от вида на круиза. Круизът на залеза беше 64 долара на човек.

Билетите са достъпни онлайн на www.sail-nyc.com/schooner-adirondack-sails

Колко дълго?

Круизът продължава два часа и стига до северната точка на остров Стейтън, покрай остров Либърти.

Какво е включено?

Напитките са включени, но не и храна. На път да заминете на Pier Chelsea, спрете на пазара на Челси, за да вземете пикник за борда. Препоръчваме да спрете мястото на омара за ролка от омари. Много вкусен!

Изображения от г -жа романтика.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post 30 смесени напитки за 30 дни – Ден 12: Космополитът
Next post Даване на вар пръст – цитрусовата вар на Австралия и човекът зад джина