В Оукланд различен разказ

приключенска Кейт се състои от партньорски връзки. Ако направите покупка чрез тези връзки, аз ще спечеля комисионна без допълнителни разходи за вас. Благодаря!

Споделете в Twitter
Споделям във Фейсбук
Споделете на Pinterest
Споделете по имейл

На Сан Франциско бяха необходими три проверени изхода, преди най -накрая да го направя над моста до Оукланд. Хареса ли ми? Абсолютно! Това е страхотен град с прекрасна храна.

Но това, което намерих много интересно в Оукланд, беше колко различен се чувстваше разказът. Отидете в много големи градове в САЩ, научете за тяхната история и те ще ви дадат актьорски състав от бели играчи, които разказват бели истории, като хората с цвят са добавени най -вече като последващи.

Оукланд е един от малкото градове в САЩ, които съм посещавал, които нямат бял разказ. Това е изключително разнообразен град – днес той е почти равномерно разделен между белите, чернокожите и испанците със значително азиатско население. Отвъд това, това е град, в който взаимодействието е разнообразно (за разлика от някъде като Бостън, който е разнообразен на хартия, но е изненадващо разделен и днес).

Това отзвучава отново и отново, докато разговарях със собствениците на малки услуги, разговарях с местните активисти на събитие за жени в цвят и изследвах историята на Оукланд като град.

Никъде не се пример за това много повече от изключителния музей на Оукланд в Калифорния, който аз абсолютно обичах.

В много отношения Калифорния е като микрокосмос на Съединените щати. Той е изграден на имигранти, както и на американски трансплантации от допълнително изток и има подобни демографски данни като страната като цяло.

Калифорнийският музей в Оукланд се фокусира върху разказването на истории за калифорнийците: японците-американците, оцелели в лагерите за интерниране, имигрантите от Латинска Америка, които дойдоха да търсят по-добър живот, и черните воини на социалната справедливост на Оукланд, включително Черните пантери. Тези истории са поставени отпред и в центъра.

Отпред и в центъра. Не се прехвърля в „етнически ъгъл“, както днес много музеи.

Имаше дори раздел за новини относно изявленията на Доналд Тръмп за забрана на мюсюлманите от Съединените щати и как това е свързано с японските лагери за интерниране.

Любимите ми раздели бяха, където хората могат да пишат свои собствени спомени, надежди и мечти на пост-неговите. Много хора имаха обмислени неща да кажат.

Какво си спомняте за 60 -те и началото на 70 -те?

„Мама пуши в автомобила с навити прозорци и аз стоях (не седя) на предната седалка!“

„Загубихме Малкълм X.“

“Наистина добра коса, наистина лоша коса, рок -рол.”

„Не можем да наемем апартамент или апартамент, когато ни видяха като мексикански.“

Какви действия ще предприемете, за да подкрепите вашата гледна точка за бежанската криза?

„Научете, слушайте, бъдете активни, гласувайте.“

„Всеки път, когато чуя погрешни схващания, ще повиша гласа си и ще опиша истинския пейзаж на даден проблем.“

„Научете много повече за това как мога да помогна.“

Какво се надявате на бъдещето?

2016: „Ziggy Stardust се прибра при Марс.“ „Исламофобията приключва !!!“

2019: „Трансгендерните хора ще имат равни права.“ „Тибет ще бъде безплатен.“

2021 г .: „Лек за открита на Алцхаймер.“ „Действителна машина за гореща вана!“

Както можете да видите, като либерал през целия живот, аз бях на небето в този музей. И секциите за изкуството, историята и екологията на Калифорния също бяха завладяващи. О, и вероятно трябва да спомена, че скоро идва експонат на марихуана …

В петък вечерта музеят има признание на половин цена и откритата зона се превръща в гигантско парти за всички възрасти! Има камиони за храна, напитки и музика.

И това, което много ми хареса, е, че музиката по избор беше хип-хоп-и въпреки това видяхте семейства да танцуват с деца от всички възрасти.

Не мисля, че някога съм виждал семейства с деца, които танцуват на хип-хоп на музейно събитие. Някога. Толкова ме зарадва, че съм в град, в който хип-хопът се смята за семейно!

След като хип-хопът приключи, музиката се премести на латински танц-и музикантът се превърна в гигантска сесия на Зумба!

Хранителната сцена

О, и сцената на храната е Оукланд е луда. По най -добрия начин. По -рано писах за най -добрите неща, които ядох в Калифорния, но ето няколко други лакомства в Оукланд, които обичах:

Пържени зелени домати с холандаза и пушена сьомга в Picán.

Страхотно кафе и чиа пудинг на синя бутилка кафе.

Тази купа с ориз и миди в Shakewell.

Текила не винаги трябва да бъде под формата на снимки на „лошо решение“ – вижте забележителната селекция на текила в Калавера! Солената облачна Маргарита е невероятна.

Дълбоко пържено сирене извара на обиколка на храната на Oakland Oakland. Някои от персонала са дългогодишни авантюристични читатели на Кейт; Не забравяйте да им кажете, че ви изпратих!

Oaklnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Справедливите семейни дейности в Роузбург, Орегон
Next post 7 турнета, идеални за соло пътешественици в Сидни