Истината за екстремните бюджетни пътувания

Adventurous Kate включва партньорски връзки. Ако направите покупка чрез тези връзки, аз ще спечеля комисионна без допълнителни разходи за вас. Благодаря!

Споделете в Twitter
Споделям във Фейсбук
Споделете на Pinterest
Споделете по имейл

Какво ви предполага бюджетът за пътуване?

За някои от приятелите ми това предполага понижаване до тризвезден хотел вместо луксозен имот. За други това се отказва от частните си стаи за общежития за общежития.

Пътуването на бюджета се различава за всички. Най -широкото определение за бюджетни пътувания е да бъдеш финансово осъзнат по време на пътуванията си.

Зададох въпрос на феновете на моите във Facebook: Колко нискобюджети бихте отишли? Общежития за общежития? Couchsurfing? Никога не ядете в ресторант, някога? Те имаха много страхотни отговори и аз ги включих в този пост.

Изключително бюджетно пътуване

Определям екстремни бюджетни пътувания – или това, което обичам да наричам пътуване „на хобото“ – като пътуване, докато харча възможно най -малко пари.

„Имах някои дивани, които идват да останат при мен, които правят дългосрочно пътуване с бюджет от 0 долара за настаняване. Ако не могат да намерят домакини на CS, те лагеруват. Единият спал в храмове в Мианмар. Той каза, че средната му стойност е 5 долара на ден, но често харчи само 3 долара. Те също са само на автостоп навсякъде. ” – Натан

Настаняване? Напълно безплатно само. Couchsurfing или къмпинг в собствената си палатка или микробус. Евентуално спи в църкви, храмове или джамии. Напълно безплатен квартира чрез работни концерти. Общежития за общежития, ако няма друг вариант.

Транспорт? Напълно безплатен или много евтин само. Автостоп или пътуване в собственото си превозно средство. Ако не друго, случайно пътуване с автобус или обществен транспорт.

Храна? Само евтини. Супермаркет тарифа или нискотарифна улична храна. Няма ресторанти, никога. Може би случаен кебап.

Атракции? Напълно безплатно само. В градовете се разхождате и правите снимки, наслаждавайте се на напълно безплатни музеи и атракции. В провинцията, туризъм и изследване. Забравете да платите за билет.

Как да се справим? Работа от време на време. WWOUFING, работни концерти, работещи в хостели или барове, автобуси, случайни концерти по пътя.

И макар да има случайни изключения, горното е най -вече как крайните бюджетни пътешественици прекарват времето си на пътя.

Ето няколко примера:

Отидохме в над 50 държави в нашия микробус, който харчи само 8 долара на ден

Ето как човек е пътувал през Югоизточна Азия само 10 долара на ден

Току-що се върнах от 5-месечно пътуване. Направих Hitch-Hiked над 15 000 км и живея като бездомни от почти 4 месеца.

Плюсовете на екстремно бюджетно пътуване

Пътувайте по -дълго. Виж повече. Колкото по -малко прекарвате, толкова повече време трябва да видите всичко, което светът може да предложи. Цената, която бихте платили за среден двуседмичен път, може да прерасне в многомесечна екстравагантност, когато пътувате по хобото.

Наслаждавайки се на същите забележителности на част от цената. Никой не ви таксува да се разхождате през Пиаца на Флоренция, нито плащате нещо, за да се насладите на плажовете от белите пясъци на Боракай. Чувства се невероятно да се оглеждате и да знаете, че сте платили много по -малко от всички останали!

Скъпите дестинации не са извън границите. Едно нещо, което открих, беше, че крайните бюджетни пътешественици не се отклоняват от скъпите страни. Намирате също толкова много екстремни бюджетни пътешественици в Норвегия и Австралия, колкото и в Лаос и Индия.

„Любопитното е, че е по -просто да харчите по -малко в скъпи страни. По -лесно е да се каже „не“ на хотелска стая и лагер от 25 долара, отколкото да се каже „не“ на хотелска стая и лагер от 5 долара. В Европа щях да ходя на къмпинг и да куухсърф през цялото време от необходимост, но тук в Азия с радост бих платил за настаняване, защото е по -евтино. Но разбира се, че това се добавя и в крайна сметка плащам повече. Спомням си, че прекарах 6 месеца в САЩ и Канада и харчих $ 0 за настаняване. : D ”–meph248 на reddit

Имайки много повече местен опит. Ще се запознаете с местните жители много по -интимно, независимо дали това предполага кушешки в домовете на местните жители, работещи с местни жители, автостоп с местни жители или пазаруване на местните пазари. Много пътници ще преминат през един и същи град, без да провеждат разговор с някой, който не е бил сервитьор или служител на хостела.

Времето на живота ви – на много малко пари. Ще имате страхотни истории, които някой ден да разкажете на децата си!

„Правих 5 долара на ден, докато обикалях Балканите за месец. Успях!
-Поставка за настаняване и храна чрез доброволчество в общежитие (дори имах собствена стая на последния етаж)
-Прост частен достъп до плажа чрез мъж, когото виждах
-Провее пие всяка вечер в бара от другата страна на улицата, защото собственикът се закле, че бях Серина Уилямс

Това за обхваща всички бази! LOL ” – Глория, блогът в чужбина

Възможността за удължаване на пътуването си за неопределено време. Ако вземете достатъчно платени концерти между тях, можете да продължите да пътувате завинаги. Това особено работи добре, ако вземете концерти, официално или под масата, в високоплатени страни като Австралия.

Клопките на екстремните бюджетни пътувания

Намалена безопасност. Ако нямате средства, разпределени за настаняване или частен транспортnullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Как да кандидатствате за единично влизане в Япония Visa Visa за филипинци
Next post Майсторски клас за коса, нов джин, както и първият ни рожден ден!