Плажна Коледа, град в дим и вечеря в тениса

Честита Нова година – и щастливо ново десетилетие! Все още потъва в това, че най-накрая е 2020 г., година, която се чувстваше толкова като научнофантастична дата, колкото 2000 г. през 90-те, ако това има някакъв смисъл.

За малко по -перспектива – сякаш имаме нужда от повече от това – приятел ми изпрати мем онзи ден, който просто „2050 г. е толкова далеч през 1990 г.“

Току -що хвърлихте ли и в устата си?

Както и да е, както баща ми обича да казва, сега сме тук, така че нека се възползваме максимално от него. 2020 г., ето ни.

И с чудесно охладена Коледа и нисък NYE, Кристина и аз чувстваме, че сме готови да се изправим пред началото на тази нова година.

Надяваме се да ви хареса това седмично издание и за пореден път, честита Нова година на всички.

Джим и Кристина XX

С всички пътувания, които направихме наскоро (разгледайте статистиката в нашето въведение до нашата публикация за най -доброто от 2019 г. за статистиката), ние сме щастливи, че се придържаме сравнително близо до дома – някъде се чувстваме като че можем наистина да се отпуснем без Странният натиск, който пътува писателите, се чувстват винаги, когато отидат навсякъде.

Порт Стивънс – на около три часа северно от Сидни – е фамилен фамил от години. Сестрата на Кристина има ваканционен дом тук и всички ние поставяме краката си, за да се насладим на спокойствието и тишината на този хубав морски град.

Ето линк към нашата библиотека от истории за Порт Стивънс, както и нашето съществено ръководство за Порт Стивънс.

Как е това за Christmassy? От мъничкото дърво и изкривените салфетки на Дядо Коледа до шунката, скаридите и бутилката на балончета. Това е начинът да го направите!

И след като сме пълни с скариди и шунка (сякаш това ще се случи!) Извеждам моите подписани бисквитки с къси хляб на Макадамия. Това са хит всеки път, когато ги правя – дори направихме търговия със съседите си миналата година.

Купа от тези лоши момчета в замяна на най -невероятния скалист път, който някога сме имали. Ето между другото рецептата за Rocky Road – това всъщност е най -популярната ни история на 2019 г.!

За да го балансирате малко, има и този вкусен плодов чиния. Не бях осъзнал колко добре ягоди и пасифрут преди това вървят заедно.

За нещо малко по -различно, днес сме в Нюкасъл – само на около 30 минути от Порт Стивънс.

Този град беше доста индустриален, без да се предлага толкова много, но в наши дни това е истински център за туризъм. Тази гледка към зашеметяващите води около Нюкасъл е от част от Мемориалната разходка, посветена на Анзакс.

Бягайки от Lookout Strzelecki (където можете да паркирате), Мемориалната разходка следва високата брегова ивица, докато не се свърже с пистата Yuelarbah, която продължава надолу към Merryweather Beach и отвъд.

Всъщност това е част от Голямата Северна разходка, която отива на 250 км от Нюкасъл чак до Сидни.

След всичко тази шунка вероятно бихме могли да направим с такава разходка. Вместо това се отправяме по -нататък в Нюкасъл за пинта и място на обяд!

Ние сме в Craft Beer Beer Cafe в историческия East End в Нюкасъл. Първоначално съхранението на зърно и бурета за Toohey’s през 1800 -те години, пространството вече е забавен, просторен табруд, включващ една от най -големите селекции от истински занаятчийски бири в страната.

Всички бири, които сервират тук, са от независими пивоварни, притежавани от Aussie, а гамата, която имат на 21 помпи, е впечатляваща – ме кара да се преместя в Нюкасъл!

Оформлението и декорът на магазина за зърно придават красиво отворено усещане с стил Art Deco и почти английска публикация, която обичам.

Въпреки това, спортът на екраните около мястото и таблиците на кабинета с инкрустарани дъски за игри (можете да заемете броячи от дозатора) дават на American Bar и American Bar. Това е готин микс.

Храната тук е в магазина за зърно също е страхотна. Кристина е отишла за американски бургер, който изглежда отличен, докато зет ни се наслаждава на класически чийзбургер. И двете опции ще бъдат победители …

Ако не бях поръчал бургер Whoopass. Светата Троица на бекон, лукови пръстени и джалапеньо в това чудовище – заедно със сочен бургер баничка, американски чедър и опушен сос за барбекю вземат трофея.

Сестрата на Кристина натисна границите и отиде за върховната пица на къщата. Има всичко! Пиле, хоризо, пеперони, бебешки спанак, испански лук, гъби, капсикум и топинг на чиполе айоли! Взимаме по -голямата част от него у дома в кутия.

Истинският победител обаче е салатата с топло цвекло на Кристина! Колкото и безобидно да звучи, той всъщност е достатъчно голям, за да се представи на Seinfeld и идва със забележително количество кашу.

Много впечатлен.

Следът ни също има лодка, така че днес сме навън във водата, за да видим дали можем да хванем вечеря. Водата в пристанището от рампата на лодката все още е, но по -нататък в любимите ни риболовни места, вятърът се вдига и прави нещата … интересни.

В края на стръвта ни сме вдигнали поне дузина добри размери, платика и красива плоска глава.

На почистващата станция ние сме подгънати от алчни пеликани и остри очи. Един пеликан дори успява да промъкне красивUl Sand Whiting изпод нашите носове. След това сме повече нащрек.

Докато бяхме навън вчера, ние също поставихме няколко капани за раци. В края на деня ги проверихме безрезултатно (макар че имаше една гърне с две големи акули – пристанищен Джаксън и прекрасен изглеждащ леопард, който се върнахме в дълбочината).

Тази сутрин обаче зет ни отново провери саксиите (и извади още една акула!) И се върна с този прекрасен син плувец.

Притеснително е, че този човек успя да вземе нож, когато го сложихме в мивката, за да се успокои. Раци в наши дни …

Впечатлени сме, когато видим, че Нелсън Бей – водещото туристическо място на Порт Стивънс – наистина се опита да увеличи играта си наскоро. Тук се показват улично изкуство и красиви магазини за домашни стоки с добро кафе и интересни менюта.

Изглежда, че хипстерите се движат!

Тази Коледа, ние също сме придружени от това малко съкровище. Рейвън – кучето на нашия племенник – расте, за да бъде толкова прекрасно настроено момиченце.

И все пак е трудно да повярваме, че е същото куче, което срещнахме само преди няколко години. Ето първата й функция в MMR – превъртете надолу около половината път.

Едно от най-добрите неща в тази част на Порт Стивънс е плажът, подходящ за кучета. Дори в разгара на лятото кучетата могат да се наслаждават на пясъка и да сърфират на пръстите на краката.

Това наистина прави една прекрасна Коледа, за да може да свали Рейвън до ръба на водата и да я гледа как играе.

Страхотната светлина на слънцето през димната мъгла, макар че ни напомня, че не всичко е наред със света. Буш -фирите, които милостиво стоят далеч от Порт Стивънс, наистина направиха Коледа тази година, която да си спомни – по толкова много грешни причини.

Докато се връщаме в Сидни точно след Коледа, нещата изглеждат още по -зле. Тук тук димът на храсталака е още по -лош. Зоните около града страдат ужасно и на юг хората се евакуират от домовете си и са принудени да оцелеят на плажа.

Нашите мисли и молитви са с всички, извършени от тази опустошителна ситуация.

И ето ни. Честит 2020!

Кристина и аз имаме доста тиха вечер тази година-само двамата, добра храна и бутилка от 15-годишното винтидж шампанско на Лансън.

Спестявахме тази бутилка за специален повод – мисля, че редът на десетилетието е достатъчно добър, нали?

Отпиваме от това завладяващо и изненадващо сложно балонче и чакаме решението дали фойерверките ще се случат или не трябва да бъдат направени. Това е трудно обаждане, но така или иначе решихме да не ги представяме тази година.

Чувства се малко лош вкус да празнуваме така, когато толкова много близо до нас страдат заради огъня.

Този следобед сме на тениса! Купата на ATP – турнир между 24 държави, играни в Бризбейн, Мелбърн и тук в Сидни – отива от 3 януари – 12 януари 2020 г.

Тук сме с Marriott Bonvoy – програмата за пътуване на Marriott – един от основните спонсори за ATP Cup.

Членовете на Marriott Bonvoy могат да използват точки, спечелени, за да получат достъп до специални VIP шезлонги за APT Cup. Достъпът до салон ви дава всякакви добри неща като храна и напитки и най -добрите места в къщата:

Не мога да се оплача наистина от това мнение! Сега да видим как Великобритания върви срещу България.*

GB загуби 2-1. Те спечелиха първия сингъл мач, но загубиха втория и двойките. Австралия спечели обаче-Smashed Германия с 3: 0.

Освен тениса, APT Cup тук в Сидни има някои доста невероятни кетъринг и забавни сделки. Ние сме развълнувани от спорта, но храната, излизаща от известния рокпул бар и кухнята на Грил, е много разсейваща!

Храната е абсолютно зашеметяваща – и повече, отколкото компенсира тениса на Великобритания.

Можете да резервирате пакети за развлечения за APT Cup тук за всичко, включително финала.

Наздраве за Marriott Bonvoy – това определено е начинът, по който искаме да гледаме тениса отсега нататък!

Вижте уебсайта на Apt Cup за билети в най -близкия си град. Финалът ще бъде в Сидни на 12 януари 2020 г.

Надяваме се, че сте се радвали на първото седмично издание на годината. Пожелавам на вас и вашите възможно най -доброто начало на 2020 г.

Наздраве – Джим и Кристина XX

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Пътуващ пътеводител за Абу Даби, ОАЕ [с примерен маршрут]
Next post Милуоки приятелски забавления