10 Лесни ваканции за уикенда в Мелбърн

Всички се нуждаем от почивка от живота на града – дори когато този град е толкова невероятен, колкото някъде като Мелбърн. Ето някои от нашите много обичани лесни ваканции за уикенда в Мелбърн, които ще ви дадат това чувство за бягство, без да се налага да пътувате твърде далеч.

Виктория е най -малката континентална държава в Австралия. Поради това нещата са натъпкани в тежка и бягството през уикенда от Мелбърн не показва часове и часове, прекарани в автомобила или безкраен безкраен пейзаж на вашия диск.

Всъщност, въпреки че е малка държава, Виктория има зрелищна гама от климати, пейзажи и варианти за дестинация.

От плажовете за сърф до страната на бялото вино до ски полетата до причудливите селски градове, заобиколени от гори.

Всичко е тук.

Мислехме, че ще споделим няколко идеи къде ще изберем уикенд далеч от града.

10 лесни мелбърнски уикенд бягства

Разстоянията и времето за пътуване се основават на шофирането от Централен Мелбърн.

1. Град край морето – Сейнт Килда

16 минути / 10 км южно от Мелбърн

Повече от престой, отколкото истинско бягство, Сейнт Килда използва това празнично усещане, без да се налага да пътува далеч от града. Всъщност дори можете да стигнете до тук на трамвая.

Макар да питате някой, който живее, да речем, във Фицрой, ако им харесва пътуване до Сейнт Килда, е като да предложи пътуване до Луната. Ние знаем; Опитахме го!

Но домът на най -близките плажове на Мелбърн на върха на залива Порт Филип, Сейнт Килда се чувства много допълнително далеч, отколкото е в действителност.

Ето няколко идеи за храна и задачи от нашето време в Сейнт Килда и ако се опитвате да намерите място за отсядане, доста харесахме хотел Cosmopolitan-ето нашия преглед.

Докато сте там, не забравяйте да проверите ботаническите градини и да се опитате да пренебрегнете версията на Мелбърн на стария крал Коул, която е удивително по -страховита от лицето на Луна Парк в Сидни.

2. Навийте се в планината – Dandenongs

50 минути / 45 км източно от Мелбърн

Този нискоалпийски регион е изненадващо близо до Мелбърн и най-доброто място за отстъпление за презареждане.

Не толкова далеч от лудите тълпи на града, планински села като Олинда и Сасафрас предлагат изключителни гледки, заедно с топли постъпвания, вкусна местна храна и интересни, причудливи магазини.

Освен пейзажа и зашеметяващите градини, Dandenongs имат забавни живописни шофирания през планините, както и подпухнали Били, парният влак на наследството, който сега е национално съкровище.

3. Вижте лозята – долината Бъкстън и Яра

1 час / 65 км североизточно от Мелбърн

Най -близкият регион на бялото вино в Мелбърн е не само удобен, нейните лозя се оказват някои наистина страхотно бяло вино и посрещат врати на изби.

Пейзажът на подвижните хълмове на Яра също крие редица градове и села, които си струва да се посети. Ето въведение в няколко от основните.

Освен виното, Yarra е дом на някои изключителни ресторанти и е оптимално място за романтично бягство. Пътеката Coldstream подчертава някои от най -добрите производители в региона; Пивоварни, винарни, млечни продукти и ресторанти – всички в рамките на лесно шофиране един от друг.

И ако сте много по -заинтересовани да излезете и около, този регион е пълен с походи и най -добри колоездачни маршрути.

4. Животът е плаж – Torquay

80 минути / 105 км южно от Мелбърн

С тази най-добра комбинация от плажове за плуване с плоска вода и подвижните вълни на някои от много престижни петна от сърф в близост, Torquay е най-доброто отстъпление на морето.

Малкото му градче е пълно с интересни магазини, кафенета и пекарни, а има много удобни празнични домове, за да ви вкара в тази охладена плажна вибрация.

Докато сте на брега тук, вие също не сте далеч от Порт Филип Бей. Queenscliff си струва бързото шофиране на изток и ако имате време, дори можете да получите автомобилния ферибот до полуостров Морнингтън.

5. Стигнете до точката – полуостров Морнингтън

80 минути / 100 км южно от Мелбърн

Тънкият пръст земя, маркираща източната челюст на Порт Филип Бей и крайбрежието, Морнингтън е сензационна част от страната, която по някакъв начин е регионална и се развива едновременно.

Тук ще намерите рядка комбинация от дружелюбност на страната с ресторанти от световна класа.

Винарните в Mornington правят изключителни шардони и пино, а вратите им на избата обикновено са декорирани с отлични скулптурни градини.

Мнозина също имат невероятна гледка към брега, която придава на бялото вино особен вкус.

Ето и нашето изпускане на нашите много обичани винарни в Морнингтън.

6. Onsen Hot Springs – Daylesford и Hepburn

90 минути / 110 км северозападно от Мелбърн

Една от истинските перли на селската Виктория, Дейлсфорд, е сензационен селски град, заобиколен от зашеметяваща природа, водопади и гора.

Съседният му град Хепбърн е популярен заради горещите си извори.

По -скоро като японски град Onsen, Hepburn се възползва максимално от специалния си достъп до по -голямата част (82%) от естествените горещи извори в Австралия, използвайки посетителите, ритаща се спада за деня на деня.

И ако искате да разширите този японски онсенЧувствайте се още повече, останете в Shizuka Ryokan.

За много повече информация за Дейлсфорд и защо е толкова добре, ето нашето ръководство.

7. Планини, гори и романтика – Мерисвил

1H 40 минути / 95 км североизточно от Мелбърн

Някога гореща точка на меден месец, Мерисвил пострада изключително като епицентър на черните съботни храсти през 2009 г. Сега отново на крака, градът е дори по -силен от всякога.

Шофирането в града е само по себе си спектакъл – популярният черен шпор с извисяващите се дървета и криволичещите алпийски пътища създават страхотно шофиране. Нещо извън Джурасик парк.

Престоят в хотел Marysville Vibe ще ви поддържа централно, както и близо до един от най -добрите ресторанти в града. Недалеч от града е и началото на викторианските ски полета, които си заслужават да се проверят дори през лятото.

Ето много повече информация в нашия пътеводител за Marysville.

8. Foodie Heaven – King Valley

3 часа / 280 км северно от Мелбърн

За местната храна и необикновена продукция наистина не можете да сбъркате с долината на крал.

От сирене (трябва да проверите фабриката за сирене в Милава за дегустация) до бялото вино (Сам Миранда е един от нашите абсолютни любими), тук имате всичко за обилно, вкусно, изпълняващо пътуване.

Докато сте в района, защо да не изскочите в Гленуан и да поздравите гигантския Нед Кели – градът, разбира се, е мястото на скандалната последна позиция на Kelly Gang.

Можете да намерите много повече подробности за King Valley и всичките му хранителни вкусотии в нашата история тук.

9. Причудлив и исторически – Буйчърт

3 часа / 285 км северно от Мелбърн

Благодарение на своята история на Gold Rush и съгласуваните усилия на своите граждани, Beechworth има красиво поддържана естетика от 1850 -те.

Това са кръчми и кафенета (уверете се, че проверявате колектив за кафе в Мелбърн) ще ви поддържат и напояват, докато магазините на причудливата му главна улица ще се забавляват.

В наши дни Beechworth смени един тип злато за друг; Медът му е национален много обичан и магазинът за мед Beechworth има вкусна гама мед от всички различни цветя.

10. Шофирайте страхотния океански път – залив Аполон до Порт Фея

2H 35 м югозапад до залива Аполон от Мелбърн, след това 3 часа на запад до пристанищната фея

За много по-разширена почивка в стил Roadtrip, този стар много обичан е нашият вид шофиране. От Мелбърн, залив Аполон е на два часа и на 35 минути директно от града, а зашеметяващите дванадесет апостоли не са далеч от това. Но можете да вземете страхотния океански път навсякъде от Torquay.

От дванадесетте апостоли шофирането става много по-отдалечено и драматично и спирането на пристанищната фея-на около три часа от залива Аполон-прави ритащ петчасов шофиране.

Можете или да се основавате в този доста малък крайбрежен град или в Warrnambool – най -големият град в района – на няколко километра назад.

Така или иначе, шофирането по този известен път е видът, от който се правят спомените и необходимостта от всеки индивид, който обича австралийския пейзаж.

Имате ли много обичано място, за да проверите във Виктория? Къде отивате, когато се опитвате да намерите градско бягство?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post 9 причини, поради които харесваме Сан Диего, Калифорния
Next post Празнувайте с любимите ни шампански