Вино с надморска височина-3 австралийски вина от върха на планината

вина от студения климат се разглеждат като най-добрите-особено в австралийските червени вина. Ето нов диапазон от едно от най -старите семейства с червено вино в Австралия – винарната на McWilliam – която празнува високата надморска височина на гроздето.

Има нещо в тайнствената наука да прави алкохолни напитки, които да ме очакват. Изглежда, че няма значение колко много винарни, пивоварни и дестилерии посещаваме, или броя пъти, в които ми е обяснено, процесите включваха на ума ми.

Как такива малки малки разлики като ден от двете страни на събирането на куп грозде правят някаква подчертана промяна в крайния продукт, докато го изсипвате в чашата си с червено вино?

Е, казвам ви какво: прави невероятна разлика … просто не ми питайте точните подробности защо! И дори много по -важното е, че не ме питайте как майсторите винопроизводители знаят, че е време.

Друга съществена характеристика при производството на вино е издигането. И особено в Австралия, колкото по -високо, толкова по -добре.

Главният винопроизводител Джим Чато в винарната на McWilliam обсъжда, че лозите, които растат на по -голяма надморска височина, живеят в по -хладен климат и поради тази причина имат по -дълго време да плод, преди да се наложи да бъдат събрани. Това по -дълго време за отглеждане позволява много повече аромати да се развият в гроздето.

McWilliam’s е интересна винарна.

Това е от много дълго време – защото всъщност 1877 г. И това е семейно нещо от самото начало. Преди 6 поколения Самюъл Маквилиамс засади първите си лози точно извън Корова, NSW – където между другото има и превъзходна дестилерия на уиски.

Сега има грозде на McWilliam, което расте в няколко части на Нов Южен Уелс и Ак, а най -новата им гама от червено вино е празник на най -високия.

Резервният диапазон MCWILLIAM MCW 660

Какъв е резервът 660?

Резерватът MCW 660 е селекция от червено вино, приготвено от грозде, добито средно на 660 метра над морското равнище.

Макар и да не са най-високите (многото издигнати лозя в Австралия са около два пъти по-голяма от това), 660 резервът е красива итерация на средно теловина с висока надморска височина, студено климатично вино от Нов Южен Уелс.

В този диапазон има 5 сорта, от които да избирате: шардоне и пино ноар от Tumbarumba, NSW, SHIRAZ и Cabernet Sauvignon от Hilltops, NSW и Syra от Канбера, акт.

Защо ни харесва?

Опитахме Tumbarumba Chardonnay, The Hilltops Cab Sauv и Syrah от Канбера и ги обичахме всички.

Бледеният шардоне е кремъчен и чист, макар и с нотка на дъб, която помага при кремообразната текстура. Препоръчва се със сьомга на скара и лимон или печено пиле и пролетни зеленчуци.

Сърдечният каберне совиньон е динамичен и херби, а коприненият му касис и шоколадовото небце съответстват на класическия стил на този сорт червено вино. Обичам танините в това вино. сдвоени със свинско и телешко кюфтета или бавно сварени говеждо и кремообразна полента.

Що се отнася до сира, това е разкошно вино, пълно с подправки и коприненост, препечени подправки от дъба и оживени червени плодови аромати. McWilliam препоръчва багажник агнешко и печени зеленчуци или патладжан на скара с домати и черни маслини за тази красота.

Обичаме и етикетирането на тази гама от червено вино. Позлатният топографски дизайн се вписва добре с усещането за това червено вино и историята зад семейството на McWilliam.

Какво друго има там?

В същото време като MCW 660 Reserve, McWilliam’s също пусна MCW 480. Малко по -евтино от 660, тези вина са от средно 480 метра над морското равнище.

Тъй като са от по -ниско надолу географски, се казва, че тези вина са по -леки на небцето с по -плодотворни тонове. Предполагам, че много достъпна гама от червено вино.

Изборът тук е пино григио и совиньон блан от Tumbarumba, NSW и Shiraz от Hilltops, NSW.

Пазарувайте го:

Резервният диапазон MCWILLIAM MCW 660 – 25,00 долара

Обхват на MCWILLIAM MCW 480 – $ 20,00

Тези диапазони са достъпни от магазините за бутилки на Дан Мърфи или качествени независими магазини за бутилки.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Уплашен от скорбут? Вземете Gimlet!
Next post 30 смесени напитки за 30 дни – Ден 12: Космополитът