5 леки сухи розе вина за лятно време

светлина, ярка, както и освежаваща, но все още пълна с вкус, както и текстура, розе е идеалната напитка за горещо време – но не и цялото розе. Тук тук са 5 вина Rosé, идеални за лятото.

Интересно е как точно виното Rosé се завръща през последните години. Всъщност това никога не е било толкова популярно.

Между 2002 г., както и 2019 г., имаше увеличение с почти 25% в световната употреба на розе.

Но Розе дължи голяма част от модификацията си в тон пари на юг на Франция.

Този сух, хрупкав, бледо розов стил провансал не е възприет само от пиещите вино в международен план, но и самите винопроизводители.

Vintners по целия свят оформя розе, за да бъде повече според стройните, но ароматни вина, идващи от този сега широко известен стил. Освен това е далеч от прекалено прекрасното ярко розово, както и от почти червени чудовища от миналото.

И това е ароматът на лятото, който има смисъл.

Блестящият хрупкав зинг, както и нюансиран аромат на охладена провансал розе са най-доброто нещо, което ще пиете, тъй като слънцето излъчва затопляне на подвижните хълмове около Lorgues или блестящите пристанищни води на Saint-Tropez.

Тревогата е: Коя розе за лятото да купя?

Chateau la Gordonne Vérité du Terroir 2020 Bio Rosé

Интензивен Бери, розов грейпфрут, както и бележки от Redcurrant, заедно с хрупкава, суха повърхност, както и най -палав розов цвят, Bio Rosé на Stheau la Gordonne е олицетворение на неговата марка.

Родом от родината на Провенсал Розе, този прекрасен пример за вино от Коти де Прованс е направен със смес от органично отглеждан Grenache Noir, Cinsault, Syrah Growes, от винарна, чиято история се простира обратно към 1652 г.

Намерете Chateau la Gordonne Vérité du Terroir 2020 Bio Rosé в повечето първокласни магазини за бутилки. $ 32,00 RRP

Domaine du Gros’noré Bandol Dry Rosé

Изненадващо добре структурирана, както и пълна със структура за светлинния си цвят, както и прекрасната яснота, това розе все още доставя хрупкавата суха свежест, за която се разбира провансалният стил. Domaine du Gros’noré Rosé е любимото вино на нашите скъпи добри приятели Deb, както и Omri, които ни запознаха с него.

Смес от Mourvèdre, Cinsault, Grenache Growes от известния подрегион на Бандол на Прованс, както и квалифицираната ръка на Ален Паскал, ви носят скърцащи аромати, както и аромати на оранжеви, летни плодове, както и аромат заедно с елегантен завършек.

Намерете Domaine du Gros’noré Bandol Dry Rosé в Дан Мърфи. $ 56,99 RRP

Mitchelton Estate Rosé

Тази розе от едно лозе от Нагамби във Виктория показва точно колко далеч е стигнала австралийската розе.

Твърдо кисела, както и суха сензорна хартия, това розе е натъпкано с оранжеви цитрусови плодове, ягода, както и кисели черешови нотки в допълнение към деликатен земен билков тон, който натиска киселинността заедно.

Опитахме няколко от другите вина на Mitchelton Estate в миналото – колекцията на Preece – което е прекрасна група вина (Grenache е сензационна), но това розе определено е разрез по -горе. По -изискана, отлична структура, както и изненадваща дължина, всички произвеждат отлично вино, което в истинския провансал стил ще съвпадне с почти всякакъв вид храна.

Можете да откриете сингълът на Mitchelton Estate Single Rosé в Mitchelton’s в интернет магазина, както и прекрасната им врата на избата. $ 28,00 ppr

Rosé на Rose на Cupitt’s Estate Rosie

Тази семейна винарна в Уладула на южното крайбрежие на NSW се удря доста над теглото си, създавайки някои изключителни вина.

Розата на Rosie на Cupitt е направена в Ulladulla, но гроздето Pinot Noir, което започва от това, че идва от Tumbarumba, NSW или Lake Nagambie, Vic. Резултатът обаче е изключително подобен, с повдигнати плодови нотки, както и свежест, която се премества в приятно сухо покритие.

Намерете Rosé на Rosé на Cupitt’s Rosie, както и Ruby’s Rosé от винарната 32,00 долара RRP

Veronica Rosé на Gartelmann Wines

Обикновено не бихте повярвали, че гроздето на Shiraz ще направи доказано розе в стил Al, но вместо това нещо по -ясно, по -сладко и по -сочно. Въпреки това, може би тъй като Шираз на Хънтър Вали е склонна да бъде по -лека, както и по -малко сладка, тази 100% роза на Шираз се балансира по -добре.

Тук все още има сладост, както и кремообразно тяло, но твърд, кисел гръбнак на виното има каквото и да е на място, както и позволява сухотата на стила да издърпа.

Предлага се от вратата на избата на Gartelmann в Lovedale, Hunter Valley или Fine Wine Shops. $ 23,00 RRP

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Double Bay Eat, Stay, Play – Точно как празник като регионален в Сидни
Next post Празник, буря, както и няколко смесени напитки