Пътуването през Словения

Adventurous Kate съдържа партньорски връзки. Ако направите покупка чрез тези връзки, аз ще спечеля комисионна без допълнителни разходи за вас. Благодаря!

Споделете в Twitter
Споделям във Фейсбук
Споделете на Pinterest
Споделете по имейл

След като прекарах няколко дни в Любляна за Фантастичния фестивал на Ана Десетница, беше време да тръгнем на пътя! Знаех, че искам да видя повече от страната, затова планирах да прекарам четири дни в спиране през Словения с моя приятел Питър, писателят на блога зад пътуването не е маскиран.

Сега, ако преди сте били на пътуване, знаете, че могат да тестват приятелства. Петър и аз никога не бяхме пътували заедно след няколко дни в Шотландия преди година и половина, но пътуването като двама души има различна динамика от голяма група.

За щастие, ние се разбирахме приказно! Завършихме Кание Запад и изхвърлихме „през телта“ заедно, докато слязохме по словенските магистрали.

Словения за пътуване

Словения е фантастична страна за пътуване. Страната е мъничка, пътищата са добри и повечето от популярните атракции са групирани в западната половина на страната, като правят много дестинации в рамките на 90-минутен път.

Освен интензивното опашка, за която установих, че е едни от най -лошите, които съм виждал (дори получих опашка, докато шофирах 90 мили / ч!), Аз съм голям фен на изследването на Словения с кола.

Направих това пътуване в продължение на четири дни, но не беше почти достатъчно. За да извлечете максимума от пътуването си, препоръчвам да направите този маршрут в допълнение към няколко дни в Любляна и ден или два, посещаващи брега или други дестинации.

Първи ден: Идрия

След като избрахме нашата кола под наем на централната автогара на Любляна, ние поехме криволичещ път през планините до малкия град Идрия.

Идрия не е едно от най -популярните места в Словения, но исках да посетя рудника Меркурий, на която беше дадено обозначение за световно наследство през 2012 г. Интересното е, че този сайт за световно наследство е споделен с Испания! Другата половина на сайта е рудник на Меркурий в град Алмаден.

Мината, която е разработена през 15 век, е напълно практична още през 1986 г.

Все още можете да видите окислен живак в стените.

Миньорите имаха свой подземен параклис.

Готиното в Меркурий е, че е по -тежък от оловото! Готино е да гледате оловна топка да отскача в буркан с течен живак, като това е топка за пинг понг в пълна с бира солова чаша.

След тъмната и студена мина беше време за обяд на слънце.

„Каква е вашата местна специалност?“ Попитах сервитьора.

– žlikrofi – отговори той моментално. Това беше уредено – трябваше да го пробвам. Получиха ми чиния с макаронени изделия, подобни на тортилини, пълнени с картофено пюре и „животински мазнини“ (свинско в този случай) и гарниран с трюфел и крем сос. Толкова добре, но определено не най -здравословното нещо!

Докато пиехме кафе след обяд, Питър и аз се натъкнахме на Урбан, уредникът на близкия музей на Местини. Той любезно ни предложи да ни обвърже с всяка атракция в града; Попитах го дали вместо това може да ни отведе до най -високата точка в града, за да можем да направим снимки. Той се задължаваше и ни заведе в църква на върха на планина.

В странния край Идрия също се намира да бъде дом на най -голямото дървено колело в Европа. Използваше се за захранване на целия град.

Има Петър за мащаб!

Идрия също е известна в целия свят със своята дантела, която е на показ в целия град.

Интересно е да се види как стилът на изработката на Лайджа се развива с течение на времето с политически и географски промени. Война преди Втората световна война, дантелените клиенти на Идрия бяха предимно австрийци, които предпочитаха голяма дантела в селски стил.

След Втората световна война, техните основни клиенти станаха италианци, които поискаха фини, сложни, подробна дантела.

Urban ни върна в музея на Местини, който има някои фантастични експонати на дантела, много живак и минерали и движещ се мемориал на онези, които са загубили живота си в мини Меркурий Идрия.

След това беше вечерята в хотел Кендов Дворек, доста оазис нагоре в планината точно извън Идрия.

Обичах това място. Беше достатъчно фантастично да бъде домакин на малка сватба, но същевременно малка и приятелска с прекрасен персонал. А храната? Превъзходно. Най -добрата храна, която имах в цяла Словения.

Най -хубавото от всичко: основно ястие от елен и кантерели, което абсолютно разтърси моя свят. И да, това са по -žlikrofi отдолу!

Това, което нямам снимки, е почти да се налага да пробиваме в хотела си в полунощ. Оказва се, че те се затвориха в 23:00 и забравиха да ни кажат. След като се опитахме да влезем и осъзнахме, че единственият начин да се свържете с тях е да се обадите (нямахме SIM карти и WiFi не работи навън), вероятно би трябвало да отидем на бензиностанция и да ги молим да използват своите Телефон, ако не бяхме открили задна врата.

Жалко е, защото хотелът беше хубав иначе. Просто знайте, че те се затварят рано.

Ден първи Основна информация: Посещението на рудник Меркурий (Шахто на Антъни) струва 9 EUR (12 USD) за възрастни. Тя включва обиколка на мината и кратък филм.
Приемът в музея на Местини е 3,50 EUR ($ 5nullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Как практически ми беше забранено от Виетнам
Next post Пътуване до Единбург този уикенд? Не забравяйте да не пропускате тези места!